Çetinkaya, “belediyecilik dokunmaktır, aşkla sorunlara odaklanmaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, üretken belediyecilik anlayışı ile Afyonkarahisar’a nasıl hizmet edeceklerini söyledi. Çetinkaya, “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır, belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır” dedi.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kala sıkmadık el, girmedik gönül, çalmadık kapı bırakmayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar karış karış dolaşmaya devam ediyor. MHP’nin üretken belediyecilik anlayışı ile hizmet ederek Afyonkarahisar’ın hak ettiği hizmeti alacağını belirten Çetinkaya, “Üretken belediyecilik, hizmet üretimini ve üretime etki eden kent kaynak yönetimini, kentte yaşayan herkesin bedenen, ruhen ve sosyal açıdan tam bir iyilik halinde olması amacına göre planlayan bir belediyecilik anlayışıdır. Üretken belediyecilik anlayışımız; Kent sakinlerinin refah içinde olmalarını, güven ortamında yaşamalarını, kente karşı bir sevgi ve aidiyet beslemelerini, özgüvenlerini sağlamalarını ve kendi özellikleri ile kenti var etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Üretken belediyecilik tüm kaynaklarını kentlinin refahı için üretkenliğe yönelik düzenler ve yatırımlarını üretimi desteklemek için kurgular” dedi.

ÇETİNKAYA, “AFYONKARAHİSARI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışının, bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetimi benimsediğini de belirten Çetinkaya, “Bütüncül yaklaşım, kent insanının tüm sosyal, fiziksel ve kültürel özelliklerini bir bütün olarak ele alır. Planlamalarını, kenti çağdaş bir yapıya ve sakinlerini gerçek bir kentliye dönüştürmek üzere hazırlar. Hizmetlerini kent sakinlerinin tüm özelliklerini ve bu özelliklerin etkileşimlerini göz önüne alarak üretir. ‘Bütüncül Yaklaşım’ yerel yönetimleri, halkla bütün olan ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek karşılayan birer hizmet birimi olarak görür. ‘Birlikte Yönetim’ kentin ihtiyaçlarının tespiti, proje geliştirme, uygulama ve hizmet etkinliğinin ölçümü adımlarında kentlinin algısını ve katılımını göz önüne alan, geribildirimleri bir gelişim aracı olarak gören ve kentteki tüm üretim, değişim ve dönüşümleri kentlinin hayatında oluşturduğu olumlu etki üzerine kurgulayan anlayıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yerel yönetim anlayışı üretkenlik, bütüncüllük ve birlikte yönetim yaklaşımı üzerine kurulmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi