Cephanelik patlamasında 2 tutuklama

Afyonkarahisar'da 25 askerin yaşamını yitirdiği mühimmat deposundaki patlama ile ilgili olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla askeri mahkemeye sevk edilen Kıdemli Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A. tutuklandı.

5 Eylül’de Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavus Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 askerin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla askeri mahkemeye sevk edilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kıdemli Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A, yapılan itiraz üzerine yeniden çıkarıldıkları askeri mahkeme tarafından tutuklandı.

Askeri savcılık, yaptığı soruşturma sonucunda 14 Eylül 2012 tarihinde 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay V.Ö., Bölük Komutanı Binbaşı A.D. ile Üsteğmen T.A.'yı, tutuklanmaları istemiyle Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne sevk etmişti.
Askeri Mahkeme 3 subaydan Bölük Komutanı Binbaşı A.D'nin tutuklanmasına, 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay V.Ö. ile patlamadan kıl payı kurtulduğu belirtilen Üsteğmen T.A.'nın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vermişti.
Tutuklanan Binbaşı A.D, Eskişehir'deki Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Edinilen bilgiye göre, askeri savcılık, Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A'nın serbest kalmasına, bir üst mahkeme olan Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki askeri mahkemeye itirazda bulundu. Gölcük'teki askeri mahkemenin de Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A.'nın yeniden yargılanmalarını istemeleri üzerine 2 subay, Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki askeri mahkemeye yeniden çıkarıldı. Yaklaşık 6 saat süren duruşmada, Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A'nın daha önce verdikleri ifadelerini tekrarladıkları öğrenildi.

Eskişehir Askeri Mahkemesi, 14 Eylül 2/012 tarihinde serbest bıraktığı Kıdemli Albay V.Ö. ile Üsteğmen T.A'ın bu kez tutuklanmasına karar verdi. 2 subay, Eskişehir Askeri Cezaevi'ne konuldu.

3 subay ilk duruşmada verdikleri ifadelerinde 248 ton el bombası ile 360 ton 175 milimetrelik merminin 2 depoya istiflendiğini anlatıp, 5 depoya sığacak mühimmatın 2 depoya sığdırılmaya çalışıldığını söylemişlerdi.
Editör: Haber Merkezi