Cemiyet’ten 10 Ocak’ta birlik beraberlik gecesi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle Afyon gazeteciler Cemiyeti  tarafından düzenlenen programlar gala gecesiyle tamamlandı. Basın camiası ile il yöneticilerinin tamamının birlikte kutladıkları gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetimi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak İdareciler Günü akşamında İkbal Termal Otel’de gala gecesi düzenlendi. Gece öncesi fotoğraf sergisi açıldı. Gala gecesi programında Grup Gündoğarken sahne aldı. Gala gecesine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, mülki idare amirleri; ilimiz Vali Yardımcıları, 18 ilçenin kaymakamları, ilçelerin belediye başkanları, protokol üyeleri eşleri, basın mensupları ve aileleri katıldılar. Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunusuven, Burcu Köksal ve Gültekin Uysal TBMM’deki toplantılar nedeniyle gecede yer alamadılar.

ARŞİVDE TARİHA YOLCULUK

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde düzenlenen “Afyonkarahisar Basınında Büyük Zaferin 100 Yıllık Yolculuğu Sergisi” Gala gecesi öncesinde konukların beğenisine sunuldu. Sergiyi hazırlayan BİLSEM öğretmenlerinden Muhammet Öztürk Afyonkarahisar basını arşivinden derlediği eski gazetelerle ilgili bilgiler aktardı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başta olmak üzere katılımcılar sergideki arşiv gazeteleri ile ilgili takdir duygularını ifade ettiler.

“10 OCAK İDARECİLERİ VE BASIN MENSUPLARINI BİRARAYA GETİRDİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. Sezer Küçükkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü ve bir süre önce kutlanılan Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını söyledi. Küçükkurt, “Bizlere bugünleri armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ceddimize, meslek büyüklerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anmak istiyoruz. Aynı zamanda bugün 10 Ocak İdareciler Günü’dür. Bu organizasyonumuzda Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere değerli idarecilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, basın mensuplarımızla biraraya geldik. AGC’nin bu organizasyonu yapmasındaki amacı ilimizdeki birlik ve beraberlik ortamına katkı sağlayabilmektir. AGC olarak Hz. Peygamber Efendimizin ‘Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır.’ hadisi şerifi gereğince önce basın camiasında birlikteliği sağlamak, ardından bu birliktelik havasını tüm şehre, kamuoyuna yaymaya çalışmaktı. Zannediyorum ki bu yolda da ilerliyor, birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizlere bu ortama sağlayan AGC yönetim kurulu üyelerine, Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın nezdinde, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le birlikte Afyonkarahisar Valiliğine, Belediye Başkanlığımıza, Sayın Mehmet Mühsürler nezdinde Ticaret Borsamıza, Sayın Hüsnü Serteser nezdinde ATSO’ya teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizlere anlattığım bu çalışmlarda ellerinden geldiği ölçüde destek vermeye çalışıyorlar. Katkıları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“BASIN TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 10 Ocak İdareciler Gününü kutladı. Kazasız, belasız çalışabilmeyi temenni eden Zeybek, “Basın toplumumuzun olmazsa olmazlarındandır. Basın doğru haber alma kaynaklarımızın başında gelmektedir. Bugüne kadar basın çalışanlarımızla çok iyi bir diyalogumuz oldu. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğini ümit ediyorum. Halkımızı doğru bilgilendirip, bilgiye ulaşmada ön ayak olan yanlış haberlerle yanlış yönlendirmeyen tüm kardeşlerimizi de ben canı gönülden tebrik ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 10 Ocak İdareler Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“AFYON BASINI KUVVETLİ İLDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, basının toplumun aynası olduğunu, toplumun ürettiklerini basının servis ettiğini söyledi. Taytak, “Afyonkarahisar basın noktasında çok kuvvetli bir ildir. Gerçekten eli kalem tutan, fikri beyanatta bulunan, gerçek haberleri yapan basınımızla Afyonkarahisar’da birlikte yaşıyoruz. Eğer bir bölgenin basını kuvvetli ise o bölgenin yönetimi ve yönetenleri daha dikkatli davranırlar. Dediğim gibi basın toplumun aynasıdır. Afyonkarahisar’ın gazetelerine, televizyon kanallarına, sosyal medyasına, internet medyası yayınlarına bakıldığında sabahtan akşama kadar Afyon’a yapılan tüm hizmetler izah edilmektedir. Onun için basın çok önemlidir. Afyonkarahisar yöneticileri tarafından basın her zaman desteklenmektedir. Elbette basınımızın mesleki sıkıntıları ve ihtiyaçları vardır. Bu sorunların zaman içerisinde çözülüp hukuksal durumlarının çok daha iyi olacağı günlerde buluşmayı diliyorum.” şeklinde konuştu.

“AYNI GÜNE RAST GELEN KUTLAMADA ÖZGÜN BİR ÖRNEĞİM”

Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı, aynı güne rast gelen İdareciler Günü ile Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ortak bir kutlama programında basın üzerine çalışma yapan bir akademisyen ve mülki idare amiri bir babanın, mülki idare amiri bir evladı olarak bulunmanın kendisi için ayrıcalık olduğunu belirtti. Yiğitbaşı şunları söyledi: “Güzel bir ortamda birarada bulunduğumuz katılımcılara katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum. Ben mülki idare amiri bir babanın kızı olarak 10 Ocak’ta İdareciler Günü’nü mülki idare amiri olarak ilk defa kutluyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile birleşmesi de benim için özel bir anlam ifade ediyor. Gazetecilik üzerine bir akademik çalışma yapan bir mülki idare amiri olarak aranızdayım. Gerçekten bu anlamda özgün ve biricik bir örneği bugünlerin kesişmesiyle bir kere daha vurgulamak istedim. Programa çok güzel bir sergi açılışı ile başladık. Gerçekten çok anlamlı çok dokunaklıdır. Tarih hocamız bize bu sergiyi anlatırken 1929 yılında yayınlanmış bir gazetemizin içeriğini anlattı. Büyük Taarruzdan 7 yıl sonrasında bile hala bu topraklar bir işgale maruz kalır mı? Bir gün tekrar bir işgal yaşar mıyız? Böyle bir endişe ve kâbusla yaşadığını anlatan bir hemşehrimizin duygularını Büyük Taarruzun yıldönümünde gazetemiz yansıtmış. Gazetelerimiz ve son yıllarda devreye giren internetle bizler için çok önemli bir toplumsal hafızayı barındırıyor. Bir toplumun aslında toplumsal hafızasını yani arşivimizi, yaşadıklarımızı, hissiyatımızı, bilgi birikimini ve duygularımızı bize bu habercilik pratikleri tekrar tekrar gösteriyor. Bunu kendi akademik çalışmalarımda eski yılların o gazetelerini açıp Atatürk Kütüphanesi’nde incelediğimde çok fazla hissettim. Basın mensupları toplumsal hafızayı diri tutmanın çok kıymetli temsilcileridir. Bu anlamda gününüzü tekrar kutluyorum. Aynı zamanda etki ilkelerle vicdani hareket eden tüm basın camiasının yolunun açık olmasını diliyorum. Mülki idare amiri olarak birlikte çalışmaktan gurur duyduğum tüm idareci arkadaşlarımın İdareciler Günü’nü de ayrıyeten kutluyorum. Bu güzel iki günün birlikte kutlanması gerçekten bizim için unutulmayacak bir güzellik oldu hepimiz için. Hep beraber güzel çalışmaları ileriye götürerek şehrimiz ve ülkemiz için memleketimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ne yeni üye olan 50 üyeyi temsilen 4 yeni üyeye Cemiyet kimlik kartları teslim edildi. TRT eski il temsilcisi Necati Taşpınar, Afyon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Ahmet Sarlık ve medya alanında yatırımlarda bulunan AFSİAD Başkanı Kadir Sayın Afyon Gazeteciler Cemiyeti kimlik kartlarını il yöneticilerinin elinden aldılar.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Gündoğarken’in müzik ziyafetine geçildi. Grup Gündoğarken’in geçmişten bugüne uzanan parçaları ile katılımcılar hoşça vakit geçirdiler.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin gala Gecesi’nde, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Sandıklı Belediyesi ve Sayın Medya tarafından basın mensuplarına günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi