Cemil Çoker MKYK’ya seçildi

Büyük Birlik Partisi’nin 22 ekim Pazar günü Ankara ASKİ spor salonunda 10. Olağan genel kurulu yapıldı.

Salonu hıncahınç dolduran partililer ve Alperenler,coşkulu anlar yaşadı.

Kongre, Sanatçı Hasan Sağındık’ın ezgileri,Kerkük’lü sanatçı Ahmet Tuzlu’nun Türküleri ve Azeri sanatçı Azerin’in ağıtlarıyla adeta Türk Dünyası kurultayına dönüştü.

Divan Üyelerinin seçimi ,Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Büyük birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bir konuşma yaptı.

İşte Destici’nin konuşmasının satır başları:

‘’Daha önce kandil ve mahmur da gördüğümüz pkk bugün kerkük’e kadar gelip güney sınırımızı kapatmaya çalışmaktadır. İktidarın içte ve dışta teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz.

"KUZEY IRAK'TAKİ TÜRKMENLERE YARDIM ETMEK ZORUNDAYIZ"

Kuzey Irak'taki Türkmenlerin geçmiş yıllarda ağır katliamlarla karşı karşıya kaldığını belirten Destici, "Eğer 1959 ve 1980 yılında yaşananlar bir daha tekrarlanmaya çalışılırsa önce biz orada olacağız. Çanakkale'de Kerkük'ten, Halep'ten, Telafer'den, Tuzhurmatu'dan gelmiş binlerce şehit var. Eğer biz oraya gidip Türkmenlere sahip çıkmazsak öbür dünyada onların yüzüne nasıl bakarız?" dedi.

Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki faaliyetlerini sonuna kadar desteklediklerini dile getirerek, operasyonun Türkiye için önemli ve stratejik bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu operasyonla ABD'ye ders vererek bütün dünyaya terörle mücadele konusunda çifte standartlı olmadığını gösterdiğini ifade eden Destici, "Türkiye, 'IŞİD'e de, PYD/YPG'ye de, El Kaide'ye de karşıyım ve hepsine operasyona varım' demiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, İdlib'in stratejik bir nokta olduğunu ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Suriye'nin kuzeyinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YIPRATILMAK İSTENİYOR"

Destici, Türkiye'yi çökertmek ve parçalamak isteyenlerin TSK'ya yönelik kumpas davalarıyla, 15 Temmuz darbe girişimiyle, FETÖ, PYD/YPG, PKK, IŞİD gibi terör örgütleriyle Türkiye'yi yıpranma dönemine sokmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Türkiye'nin, milli birlik ve beraberliğini bozarak dış müdahalelere açık hale getirmek isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğinin altını çizen Destici, kutuplaşmalara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.


"YÜZDE 10'LUK SEÇİM BARAJI KALDIRILMALI"

Destici, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eski siyasi partiler yasası ve eski seçim kanunuyla yürütülmesinin doğru olmadığını ifade ederek, seçim barajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Seçim barajının, eski sisteme göre, yönetimde istikrar sağlanması amacıyla konulduğunu söyleyen Destici, yeni sistemde hükümetin Meclis dışından atanacağına, dolayısıyla yönetimde istikrarla ilgili bir sıkıntı oluşmayacağına dikkati çekti.

CEMİL ÇOKER YÖNETİM’E SEÇİLDİ

Daha sonra seçimlere geçildi.Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Delegelerin teveccühü ile yeniden genel başkan seçildi.

Afyonkarahisarın tanınmış siyasetçilerinden Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker ise Partinin karar ve yürütme organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na seçildi.Cemil Çoker’e yeni görevinde başarılar diliyoruz..

Editör: Haber Merkezi