Çelikbilek, “Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısındayız”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyon Üyeleri, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Şuhut ilçesinde bir araya geldiler. KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk toplumunda Türk kadının statüsünü ve önemine inanıyor ve kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısındayız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aile Kadın ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nesrin Çelikbilek ve KAÇEP Üyeleri, MHP Şuhut İlçe Başkanlığını, Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi’ni, Şuhut Atatürk Evi’ni ve Şuhut Kadın Kültür Evi’ni ziyaret ettiler. Üyelere Şuhut MHP İlçe Başkanı Abdullah Zeybek, Şuhut MHP İGM Üyesi Ali Altan, Şuhut KAÇEP Sorumlusu Ümran Avşar ve Şuhut Kadınlar eşlik etti.

“ Türk Kadını milli mücadelede kahramanlık destanı yazmıştır”

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Şuhut ilçesinde bulunan Atatürk Evi’nde basın açıklaması yapan MHP KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek, “Şuhut Atatürk Evi büyük taarruzun son planlarının yapıldığı karargâhtır. 24 Ağustos 1922’de Şuhut’a gelen ve burada konaklayan Mustafa Kemal Paşa, komutanları ile görüşüp taarruz ile ilgili son incelemelerini yapmıştır ve 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecede buradan taarruzun başlayacağı Kocatepe’ye geçmiştir. Kocatepe’den Türk ordusunun topçu atışlarıyla başlayan destan Türk ulusunun azim ve kahramanlığının tüm Dünyaya göstermiştir. Burası Cumhuriyetimizin kazanıldığı karargâhtır. Türk kadını, milli mücadeleye tüm varlığı ile destek vermiş, gerek cephe gerisinde, gerek cephede sonuna kadar savaşmıştır. Milli mücadelede Türk kadının gösterdiği kahramanlık, Şerife bacıların, Kara Fatmaların, Halide Edip’lerin isminde simgeleşmiştir. Cumhuriyetimizin kazanılmasında canını feda eden, emeği geçen tüm kadınlarımızı, kahraman askerlerimizi ve Büyük Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk, milli mücadelede kadınlarımızın gösterdiği fedakarlığı asla unutmamıştır” dedi.

“Türk Kadınını hak ettiği noktaya taşımaya kararlıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısında olduklarını da vurgulayan Çelikbilek, “Cumhuriyetle birlikte kadının erkekle eşit bir yurttaş olması yönünde önemli adımlar atılmış ve bu yönde yasal düzenlemeler yapılmıştır. 5 Aralık 1934’te Anayasamızda ve seçim kanunumuzda yapılan değişikliklerle de Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. Ancak halen daha ülkemizde kadınların siyasette etkin ve eşit temsili sağlanamamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk toplumunda Türk kadının statüsünü ve önemine inanıyor ve her zaman kuvvetle vurguluyoruz, Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısındayız. Kadının güçlü olması ülkenin güçlü olması demektir. Cumhuriyetimizin kazanıldığı bu topraklarda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ün ‘’Dünya da gördüğünüz her şey kadının eseridir.’’ Sözünün ışığında onun verdiği hakları ve imkanları korumaya ve Türk Kadınını sosyal, ekonomik ve siyasal alanda hak ettiği noktaya taşımaya; Milliyetçi Hareket Partisi olarak kararlıyız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi