Çelik, “28 Şubat’ın Tahribatı Telafi Edilemedi”
28 Şubat 1997’de gerçekleştirilen ve Türk siyasi tarihine “Postmodern Darbe” olarak geçen olayla ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, “Postmodern darbenin, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribat, ne yazık ki, telafi edilememiştir” dedi.
Yaptığı basın açıklamasında, sendika olarak 28 Şubatların,12 Eylüllerin, 12 Martların ve 27 Mayısların bir daha yaşanmamasını dilediklerini kaydeden Abdullah Çelik, darbelerle millete bedel ödetenlerin de yaptıkları hukuksuzlukların bedelini ödemelerini, mağdurların haklarının ve itibarlarının iade edilmesini istediklerini dile getirdi. Darbe dönemi mevzuatının ayıklanarak kalıntılarının temizlenmesini, milletin ortak beklentisi olan hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, bireyin merkeze alındığı, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan yeni bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de anlatan Çelik açıklamasında şunları kaydetti:
“28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. Postmodern darbenin, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribat, ne yazık ki telafi edilememiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunda yapılan tespite göre, 28 Şubat’ın millete ödettiği bedel 381 milyar dolar olduğu ve devlete 7 yılda 75 milyar dolar faiz yükü getirdiği belirtilmiştir. 28 Şubat’ın sermayeyi hizaya getirmek için esnafa ve iş adamlarına uyguladığı baskı ve yıldırmalar, inancı dolayısıyla bazı kamu çalışanlarına yaptığı zulümler milletimizin hafızasında hala tazeliğini korumaktadır. Dönemin Başbakan’ı merhum Necmettin Erbakan’a siyasallaşmış yargı adamları, tetikçiliğe soyunmuş karargah medyası ve devlet terbiyesinden nasibini almamış paşalar tarafından yapılanlar ise siyasi hayatımıza kara bir leke olarak geçmiştir. 27 Şubat 2011’de vefat eden 28 Şubat’ın siyaseten mağduru ve millet adına bedel ödeyen 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyor ve ‘Savunan Adam’ olarak tarihe geçen Erbakan’ı milletin de unutmayacağını düşünüyoruz."
Çelik açıklamasında bu dönemde Milli Güvenlik Kurulu’nun dayatmasıyla gerçekleştirilen 8 yıllık kesintisiz eğitiminde bir çok öğrencinin eğitim hayatını büyük ölçüde olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi