Çay ve Sultandağı’nı Ziyaret Eden Zeybek kiraz topladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çay ve Sultandağı ilçelerini ziyaret ederek, yeni seçilen ilçe belediye başkanlarıyla görüştü. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan kiraz bahçelerini de gezen Başkan Zeybek, Çin’e ihracat edilennapolyon kirazlarını da toplama imkanı buldu.

Zeybek, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Sultandağı Kaymakamı Önder Koç, Gıda ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ve Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısızile birlikte kiraz bahçelerini gezdi. Zeybek Başkan, Sultandağı ilçesinde Tarım Bakanlığına kayıtlı olan ve çoğunluğu yurtdışına ihracat edilen kiraz bahçelerinde dünyaca ünlü napolyon kirazlarını topladı.

“SULTANDAĞI’NI GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE TAÇLANDIRDIK”

Türkiye'nin en önemli kiraz üretim sahasına sahip,Çay ve Sultandağı ilçelerinden Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilk kiraz ihracatınınstartı verildi. Kiraz üreticilerinden bilgiler alan Başkan Zeybek, Türkiye'nin kiraz üretiminin yüzde 10'unun karşılandığı Sultandağı, Çay ve Akşehir ilçelerindeki "Napolyon" cinsi kirazın ihracatıyla üreticilerinmemnuniyetini gördüklerini belirtti.Zeybek ve beraberindeki heyet daha sonra Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aldırmaz;“Sultandağı’nı 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlarımızın teveccühü ve“Gönül Belediyeciliği” ile taçlandırdıklarını dile getirdi.

HALKA HİZMET, HAKKA HİZMET

Sultandağı’nda büyük bir başarı elde eden Başkan Aldırmaz’ı tebrik eden Başkan Zeybek ise; “Sizler Sultandağı’nahizmet etmek için yola çıktınız. İnşallah 5 yıllık görev süreniz boyunca ilçenize ve halkınıza en güzel hizmetleri vermeye, en güzel projeleri üretmeye Allah’ın izniyle devam edeceksiniz. Yıllar sonra gönül belediyeciliğini Sultandağı’na kazandırdığınız için teşekkür ederiz. Halka hizmet, hakka hizmet düsturu ile şeffaf bir yönetim sergileyeceğinize eminiz. Cenabı Allah, size güzel hizmetler yapmak nasip etsin. Yeni göreviniz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN”

Başkan Zeybek, Sultandağı ziyaretinden sonra Çay’a geçti. Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız’ı da ziyaret eden Başkan Zeybek, ziyarette Çay ilçesinin ekonomik potansiyeli hakkında görüş alışverişinde bulundu. Zeybek Başkan’ın son durağı, geçtiğimiz günlerde maganda kurşunuyla vefat eden merhum Muhammet Nazmi Arıkan’ın babası, 11. ve 12. Dönem Çay İl Genel Meclisi Üyesi Bahri Arıkan’a oldu. Ziyarette Başkan Zeybek, yaşanan elim olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirerek,acılı babaya başsağlığı dileklerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi