'Çare demokrasidir'
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her şeyin çözümünün siyaset olduğunu belirterek, darbelerin, baskıların geri kalmış ülkelerde olacağını, Türkiye'nin artık küresel bir güç olduğunu söyledi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma ve ağaç dikme törenleri için memleketi Afyonkarahisar'a geldi. 14 bin çocuk 14 bin fidan kapsamında Afyonkarahisar Kütahya karayolu üzerinde Afyonkarahisar Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocuklarla birlikte ağaç diken Eroğlu, bu kampanyaya destek veren çocuklara teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, bu çerçevede Türkiye'nin pek çok noktasında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar için ağaç diktiklerini ifade etti.

Afyonkarahisar Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanı'na ağaç diken Eroğlu, buradaki törenin sonunda basın mensuplarının 28 Şubat soruşturması ile ilgili sorularını cevapladı.
Herkesin demokrasiye inanması gerektiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Ben açıklamamı yapmıştım. Her şeyin çözüm yolu siyasettir. Eğer siyasete girmek istiyorsa, herkes ceketini çıkarır siyasete soyunur. Bu demokrasi dışında bazı darbeler veya birtakım baskılar ya da post modern darbeler ancak geri kalmış ülkelerde olur. Artık Türkiye büyüdü. Küresel bir güç. Her şeyi demokratik yol ile çözmemiz lazım. Birbirimize güvenmemiz, birbirimizi sevmemiz gerekir. Birlik beraberlik bütünlüğümüzü muhafaza etmemiz lazım. 75 milyon vatandaşımızı kucaklamamız lazım. Çare demokrasidir, bunun dışındaki yollar çözüm yolu değildir. Dolayısıyla buna tenezzül edenlerin de cezalandırılması şarttır."
Editör: Haber Merkezi