Cansuyu, Kurbanları Mağdurlara Ulaştırdı
Cansuyu Yardımlaşma Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Avukat Mehmet Demir, dernek ekiplerinin, hayırseverlerin vekaletleri ile kesilen kurbanları dünyanın birçok bölgesindeki yardıma muhtaç ülke insanlarına ulaştırıldığını söyledi.
Afrika, Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Filistin'e, Arakan'dan Moro'ya, Afrika'dan Uzakdoğu'ya ve Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu ekiplerinin kurban kesimlerini başarıyla tamamladığını kaydeden Mehmet Demir, Anadolu insanı her yıl yaptıkları bağışlarla büyük bir fedakârlık örneği sergilediğini söyledi.
Cansuyu Yardımlaşma Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Avukat Mehmet Demir, “Cansuyu bağışçılarından topladığı kurban hisselerinin gerçek muhtaçlara ulaşması için olağanüstü bir çaba sarf ediyor. Yardım organizasyonlarında güven unsurunun öneminin farkında olan Cansuyu da bu noktada bağışçılarının gönlünü rahatlatacak bir hizmet veriyor” dedi.
Türkiye ve Avrupa'dan telefonlar ve internet aracılığıyla Cansuyu'na verilen kurban vekaletlerini alan Cansuyu ekiplerinin ülke sorumluları aracılığıyla kurbanlıkları kesecek olan kasaplara vekaletleri verdiğini ifade eden Demir, "Kurbanlar, hangi ülkede bağış yapıldıysa orada satın alınarak, Cansuyu yetkililerinin gözetiminde, bağışçıların isimleri tek tek okunarak, kayda alınarak kesildi ve kesildiği gün muhtaç insanlara et olarak dağıtıldı. Şimdi de isteyen bağışçılarımızın adreslerine görüntüleri gönderiyoruz" diye konuştu.
Kurban Bayramı'nın üçüncü günü ikindi vaktine kadar bağışlanan bütün kurbanların kesildiğini ve dağıtımının yapıldığını söyleyen Demir, "Halkımızın gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Cansuyu'nun profesyonel çalışmasının bir sonucudur" dedi.
Editör: Haber Merkezi