Cansuyu Derneği araştırmalarına devam ediyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tahkikatlarını aralıksız sürdürüyor.

Derneğe müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin hazırlanan dosyaları ile birlikte evlerine ziyarete giden Cansuyu Derneği Tahkikat Komisyonu ekibi yerinde son incelemeyi yaptıklarını belirtti.

Tahkikatlarımız aralıksız sürüyor

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Tahkikat Komisyonu Başkanı Ahmet AYVAZ; "yardım talebi için derneğimize başvuran ihtiyaç sahipleri, durumlarını anlatan bir dilekçe ve kendilerine verdiğimiz formu doldurup bizlere getiriyor. İhtiyaç sahiplerinin her birine bir dosya oluşturmaktayız. Tahkikat ekibimiz, müracaat sırasına göre ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek olay mahallinde incelemeler yapıyor. Mahalle sakinleri ve müracaat eden kişiden aldığımız bilgi ve edindiğimiz gözlemler sonrasında tutanaklarımız hazırlıyor. Ve son aşama olarak Cansuyu İstişare Heyetinde durumun ehemmiyetine binaen müzakerelerimizi yapıyor ve gıda - giysi vs yardım yapılması kararı alınmaktadır" dedi.

Vatandaşlarımızın durumu içler acısı..

Tahkikatlar sırasında vehim olaylarla karşılaştıklarını ifade eden AYVAZ; "Örnek vermek gerekirse, bu hafta vardığımız ihtiyaç sahibinin sağlık sorunları nedeniyle doktora gittiği ve zaruri olarak kendisine ilaç enjekte edildiğidir. 3 ve 2 yaşında çocuğu yanı sıra 4 aylık bebeği olan anneye doktorun ifadesi 'çocuğu bir hafta emzirmeyecek, mama ile besleyeceksin' dediğidir. Annenin hüzünlü şekilde ifadesi şu ki; 'en ucuz mama 50-60 lira. Eşim yok ve bunu alacak durumum da yok. Ne yapacağımı bilemiyorum'. Bu ve benzeri nice olaylarla karşılaşıyoruz. Cansuyu Derneği olarak, elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Allah hayırsever vatandaşlarımızdan razı olsun".

Editör: Haber Merkezi