Canlı Arama Timleri Sertifikalarını Aldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı’nca afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin çalışma, sınav usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik kapsamında, köpekli arama timleri eğitim ve görev yeterlilik sınavı Afyonkarahisar Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ilimizde yapıldı.

Afyonkarahsar AFAD’ında yer aldığı komisyon değerlendirilmeleriyle eğitim ve görev yeterlilik sınavında başarılı olan timlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından sertifikaları teslim edildi.

Vali Tutulmaz’ın makamında gerçekleştirilen sertifika teslim töreninde Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ve Afyonkarahsar AFAD görevlileri katıldı.

Tören sırasında bilgiler aktaran İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan AFAD Afyonkarahisar eğitim tesislerinde 02.10.2017 tarihinde başlayıp, 03.11.2017 tarihinde sona eren eğitim ve görev yeterlilik sınavına 36 köpekli arama timinin katıldığını belirtti. Vali Yardımcısı Cafer SARILI başkanlığında; Afyonkarahisar AFAD, Samsun AFAD, Bursa AFAD, Van AFAD, İzmir AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü (Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi), Jandarma Genel Komutanlığı (Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi ) ve İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı (Köpekli Arama Birimi ) Temsilcilerinden oluşan köpekli arama timi çalışma ve sınav komisyonu oluşturulduğunu belirten Buldan, yapılan sınavın sonucunda 18 Köpekli arama timi görev yeterlilik sınavında, 8 köpekli arama timi ise Eğitim Yeterlilik sınavında başarı gösterdiğini ve sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Eğitim ve görev yeterlilik sınavında başarılı olan ve dereceye giren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli İtfaiye Eri İbrahim Yılmaz İzci adlı köpeğiyle 196 puanla 1., Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Bülent Gülü Asya adlı köpeğiyle 194 puanla 2., İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Salih Zavalsız, Dex adlı köpeğiyle 191 puanla 3. olduğu timlere madalyaları ve sertifikalarını teslim eden Vali Mustafa Tutulmaz, deprem ülkesi olduğumuzu hatırlatarak; “Ülkemizde büyüklü küçüklü depremler olmaktadır. Bunun yanında 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde sel gibi doğal afetler de yaşanmaktadır. Öncelikle Rabbimiz bizleri afetlerden kaynaklanacak olumsuzluklardan korusun diye temenni ediyorum. Olası bir afet anında ve sonrasında her türlü tedbiri almamamız ve bu olumsuz anların en az kayıpla üstesinden gelmemiz gerekmektedir. Canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin oluşturulması da bu tedbirlerden birisidir. Ben bu ve bunun gibi önemli çalışma ve faaliyetlere Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yapmasından çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, sınavda başarılı olan timleri gönülden kutlarım.” dedi.

Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona buldu.

Editör: Haber Merkezi