Çankırı Belediyesi ile 'Su Kardeşliği' Protokolü İmzalandı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 'Dünya Su Kayıpları Günü’ nedeniyle Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen 'Su Kayıpları Etkinliği'ne katıldı.

Başkanımıza bu ziyaretinde Başkan Yardımcımız Murat Öner’de eşlik etti. Programa, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanı sıra, TBB Başkanı Fatma Şahin, 20 ilin belediye başkanı, su ve kanalizasyon idareleri temsilcileri ile akademisyenler ve paydaş kurumların yetkilileri katıldı.

Dünya Su Kayıpları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte hızlı nüfus artışı, iklim krizi ve artan sanayileşme gibi sorunlar sebebiyle yaşanan su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Su kayıplarını azaltan şehirler arasında ilk sıralarda olmamız nedeniyle Çankırı Belediyesi ile 'Belediye Su Kardeşliği' protokolünü Başkanımız Mehmet Zeybek imzaladı.

Başkanımız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Programda su kayıplarını azaltan şehirler arasında ilk sıralarda olmamız nedeniyle Çankırı Belediyemizle 'Belediye Su Kardeşliği' protokolünü Bakanımız ve TBB Başkanımızın desteği ile imzaladık. Şehrimizin her platformda öncü 'Şehir' olması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi