“Çanakkale ruhu bu topraklarda hala diridir”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “15 Temmuz gecesi işgal girişimine karşı sergilenen kahramanlıklar, Afrin ve İdlip harekâtı boyunca aziz milletimizin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri olduğunun ispatıdır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sezen mesajında, “15 Temmuz gecesi işgal girişimine karşı sergilenen kahramanlıklar, Afrin ve İdlipharekâtı boyunca aziz milletimizin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri olduğunun ispatıdır” dedi.

“Devşirmelere rağmen milli ve yerli silah teknolojisine sahip olduk”

Sezen mesajında, “Bugün ‘Bizim Suriye’de ne işimiz var’diyenler Halepli, İdlipli, Şamlı şehitlerin mezarları Çanakkale'de niye varsa,bizde o yüzden bugün Suriye’deyiz” diyerek şu ifadelere yer verdi: “O gün iman gücümüzle yendiğimiz emperyalist güçlere Çanakkale’yi dar eden şehitlerin torunları, bugün parmak ısırtan teknolojiye sahip bir Türkiye’yi dünyada zirveye taşımıştır. Günümüzün ebabilleri İHA ve SİHA sürüleri ile dünyaya yeni bir savaş tekniği öğreten ve milyon dolarlık son teknoloji silahları tek tuşla yok eden, dünyanın süper güçlerine parmak ısırtan bir güce sahip isek o günlerin bize verdiği derstendir. Maalesef Kıbrıs Barış harekâtında yaşadığımız ambargolar ülkemizi bir tek mermiye bile muhtaç etmişken o günden 2002 yılına kadar yerli ve milli üretime yönelik bir adımın atılmaması, atılan adımların da önüne geçilmesi devşirmelerin ülkemizdeki yerini bir kez daha göstermiş ancak gücünü milletten yana kullanan AK Parti hükümeti bu devşirme zihniyetinkoyduğu engelleri kaldırarak yerli ve milli teknoloji hamlesi ile ülkemizin dünyadaki yerini en üst sıralara taşımıştır.”

“Kahraman Türk askeri beklenilen olmuştur”

Sezen son olarak mesajını “1915’te, kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale'de elde ettikleri eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Bu ilham bugün kendini Afrin ve İdlib’de göstermiş ve kahraman Türk askeri beklenilen olmuştur. Bu vesileyle 1071’den bugüne bu vatan toprağında şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet dilerim. Afrin ve İdlib’te yaralanan Mehmetçiklerimize de acil şifalar dilerim.” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: Haber Merkezi