Camiler Ve Din Görevlileri Haftası
Afyonkarahisar İl Müftüsü Mustafa Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki "Camiler ve Din Görevlileri" haftasının ana temasını "Cami ve Engelliler" olarak tespit ettiğini bildirdi.
Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın kutlandığını hatırlattı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın aslında sosyal ve kültürel bir ihtiyaçtan ortaya çıktığına dikkati çeken Kaya, hafta boyunca bütün müftülüklerin imkanlar ölçüsünde camilerin ve görevlilerin sosyal fonksiyonlarını hatırlatan ve insanlara camilerin önemini anlatan faaliyetler düzenlediğini kaydetti.
Camilerin, günde 5 kez okunan ezanlarla ilahi çağrının yapıldığı yerler olduğunu belirten Kaya, insanların bu çağrıyla tevhide, namaza, kurtuluşa, huzura ve manevi dirilişe davet edildiğini, günde 5 kez ezan sesine kulak vererek camilere koşup kulluk görevlerini yerine getiren müminlerin her namaza duruşlarında Allah'ın huzurunda bulunmanın manevi zevkine erdiklerini vurguladı.
Camilerin bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde bir merkez, cemaatleşme ruhuyla birlik içinde olmayı, faaliyetleriyle de diri kalmayı sağlayan beraberlik ve kardeşlik mekanları olduğunu dile getiren Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Camisini, cemaatini, cumasını diri tutabilen toplumlar her devirde hatırı sayılır bir güç olmuşlardır. İlk devirlerden beri camiler ibadet mahalli olmalarının yanında, İslam şehirleşmesinin de merkezi olmuşlardır. Bugünün modern şehir planlamasında da cami ve ibadet mekanları önemli yer tutmaktadır. Camiler İslam tarihi boyunca sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için önemli hizmetler görmüş insanlara barış, huzur ve güven telkin etmiş asırlarca ilim, bilim ve ilerlemenin mektebi, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur. Camiler ve din görevlileri haftamızı kutlarken, camilerimizin olmazsa olmaz temel unsurları cemaatimizi ve din görevlilerimizi unutamayız."
 
Editör: Haber Merkezi