Çağla ile Yeni Bir Gün'e Afyon Damga Vurdu

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ TANITILDI

Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı'na dâhil olan Dünyaca tescilli Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ımızın yöresel lezzetleri her platformda tanıtılmaya devam ediyor. Fox TV ekranlarında yayınlanan Çağla İle Yeni Bir Gün programına Afyonkarahisar mutfağı damga vurdu.

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın damak çatlatan lezzetleri bu kez de Fox TV ekranlarından duyuruldu. Şeflerimiz Hamza Kalkan, İbrahim Malkoç, Nevzat Kalkan'ın konuk olduğu programda tarih, kültür ve gastronomi kenti olan Afyonkarahisar'ın kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tadına doyulmaz yemekleri ile tarımsal ürünleri Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki izleyicilerle buluşturuldu.

Şeflerimiz haşhaş, lokum, sucuk başta olmak üzere tescil belgesi almış yöresel yemeklerimizi de stüdyoda canlı canlı tanıttı. Lezzetlerimizin yapım aşamaları anlatılarak sucuk dönerin yapımı ve haş haşın doğal yöntemlerle sürtülmesi bire bir stüdyoda gösterildi. Afyonkarahisar mutfağının güzel kokularının sardığı stüdyoda ağızlar sulandı sunucu Çağla Şikel tarafından tadımlar yapıldı. Şef Hamza Kalkan ayrıca programda ürünlerimiz ve lezzetlerimiz hakkında bilgiler paylaşarak 7-8-9 Ekim'de 4. kez yapılacak GastroAfyon Festivali'ne davette bulundu. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in önderliğinde festivaller ve tanıtım çalışmaları ile Afyonkarahisar'ın tanıtım atağı yaptığını belirten Şef Kalkan, lezzetlerimizin tarihi geçmişlerinden de bahsederek gastronomide marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlendiği duyurdu. Hoş sohbet ve lezzetli bir yayın olduğunu belirten ünlü Sunucu Çağla Şikel ve stüdyo konukları ise Afyonkarahisar lezzetlerine hayran kalarak övgülerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi