Çad’daki vatandaşlarımız Özkaya’nın girişimleri ile yurda döndü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın girişimleri ile Orta Afrika ülkesi Çad’da mahsur kalan vatandaşlarımız askeri uçakla yurda dönüş yaptı.

Orta Afrika ülkesi Çad’a insani yardım için giden, daha sonrasında koronavirüs tedbirleri dolayısıyla orada mahsur kalan ve içinde Afyonkarahisarlıların da olduğu vatandaşlarımız, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya’nın girişimleri ile askeri uçakla Türkiye’ye getirildi.

“Türkiye’nin operasyonu dünyaya örnek olmuştur”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Milletvekili Özkaya, “Yetim çocuklara yurt binası yapmak içinOrta Afrika ülkesi olan Çad’a giden, içinde Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin de bulunduğu İdea Uluslararası İnsani Yardım Derneğive Şefkat Eli Derneği görevlileri dünyada alınan koronavirüs tedbirleri gereği uzun süredir yurda dönüş yapamadılar. Konu hakkında Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran beyle görüşüyorduk. Daha sonrasında Hava Kuvvetlerimize ait bir uçağın Çad’a tıbbi malzeme yardımı götüreceğini öğrendik. Konuyu Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a aktardığımızda teknik şartların uygun olması halinde vatandaşlarımızı yurda getireceklerini söylediler. Askeri uçağımız yardım malzemelerini bıraktıktan sonra 14 vatandaşımızla birlikte dönüşe geçti.Vatandaşlarımız sağ salim memleketlerine kavuştular. Bu süreçte birçok ülke yurt dışında olan vatandaşlarından olağanüstü paralar talep ederken, ülkemizin dünyadaki bütün vatandaşlarını tek tek ücretsiz bir şekilde yurda getirmesi, dünyaya örnek teşkil etmiş bir operasyondur” dedi.

Akar, Çavuşoğlu ve Kıran’a teşekkür

Özkaya, “Ülkemize böyle bir imkân sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve konuyla yakından ilgilenen Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Dışişleri Bakanımız MevlütÇavuşoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’a teşekkür ederim”diyerek sözlerini noktaladı.

Karantina altına alındılar

Çad’da mahsur kalan yardımsever hemşerimiz İdea Uluslararası İnsani Yardım Derneği Afyonkarahisar temsilcisi Ömer Balıda “İnsani yardım faaliyetleri için gitmiş olduğumuz Çad’dan yurda dönüş konusunda problem yaşıyorduk. Yakınlarımız vesilesi ile Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya ulaşıp durumu bildirdik. Sağ olsun kendilerinin girişimleri ile memleketimize giriş yaptık. Şuan koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındık. Bize bu imkânı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a, Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya ve konuyla ilgilenen bütün devlet görevlilerine çok teşekkür ederim hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi