BÜYÜKŞEHİR TRENİ KALKIYORRRR
 
 
Aslında Büyükşehir olma fikrini ilk ortaya atan Orman ve su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu idi. Sayın Bakan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’dan bahsederken çoğu zaman “Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanımız” diye hitap eder, latife ile karışık içinde olan özlemi, Afyonkarahisar’ı Büyükşehir yapma hevesini açığa vururdu.
 
Bu olaydan bahsederken özellikle dili geçmiş zaman kullanıyorum. Çünkü, Sayın Bakanımız bu fikri aklımıza ilk düşüren, Büyükşehir konusunda bizlerden de hevesli olan birisi olmasına rağmen her ne hikmetse bu proje TBMM gündemine geldiği zaman bu projeden birdenbire vazgeçti. Yahut vazgeçmedi geri planda bir çalışma yapıyor da biz fark edemiyoruz. Netice itibarıyla bu günlerde ne kendisinin nede iktidar partisinin herhangi bir üyesinin, ülkeyi, Afyonkarahisar’ı ve kapanacak birçok beldeyi etkileyecek olan bu yasa tasarısıyla ilgili ne bir açıklamalarını, nede bir faaliyetlerini görebiliyoruz. Sanki bu yasa Fildişi Sahillerinde çıkıyor ve bizi ilgilendirmiyor gibi bir hava hakim iktidar partisi cenahında.
 
Bunları niçin söylüyorum. İyi kötü kamuoyu bu olayı tartışıyor, Afyonkarahisar Basınından birçok üstadımız konu hakkında yazılar yazıyor, olumlu yada olumsuz görüş beyan ediyorlar, sosyal medyada, sokakta vatandaş olayı anlamaya çalışıyor ama her ne hikmetse olayı esas sahiplenmesi gereken siyasi kadrolardan herhangi bir ses seda duyulmuyor. Aslında onlara da ayrı ayrı sormak lazım:
 
Afyonkarahisar Büyükşehir olabilir mi?
 
Afyonkarahisar Büyükşehir olursa bu statü Afyonkarahisar’a olumlu faydalar sağlayabilir mi?
 
Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olması için herhangi bir çabanız, girişiminiz oldu mu? Neticeleri nelerdir?
 
Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olabilmesi için kanun taslağındaki nüfus şartının “2011 verilerine göre 750 bin” olan maddesini “2012 verilerine göre 700 bin” olarak düzeltilmesi için ilimizin ve siyasilerinin iktidar partisi ve TBMM nezdinde gerekli kredisi ve saygınlığı var mıdır?
 
Çünkü projenin en önemli ayağı Ankara’da, TBMM ve iktidar partisi ile Hükümet kanadında yapılacak lobi çalışmaları ile yürütülecektir. Bu konuda ilimiz kamuoyu ve Sivil Toplum Örgütleri ise üzerlerine bir görev düştüğü anda gerek Afyonkarahisar’da, gerekse Ankara’ya çıkarma yaparak Afyonkarahisar’ın talebini, özlemini yetkili makamlara aktarabilecek güçte ve zindelikte beklemelidirler.
 
Tasarı TBMM gündemine gelmiş, Büyükşehir treni yolcularını almaya başlamıştır.
 
Bu tren kaçmadan Afyonkarahisar’ı bu trenin kompartımanlarından birine yerleştirmek siyasi liderlerimizin görevi olmalıdır.
 
Sayın Veysel Eroğlu, Sayın Sait Açba, Sayın Halil Ürün, Sayın Kemalettin Yılmaz ve Sayın Ahmet Toptaş.
 
Afyonkarahisar’ı Büyükşehir yapabileceğinize inanıyor musunuz?
Eğer siz inanıyorsanız, buna inanan bir Afyonkarahisar’ı arkanızdan yürütmeye biz hazırız.
 
Yeter ki, siz inanın ve bizden isteyin.
Editör: Haber Merkezi