Büyükelçiler’den Zeybek Başkan’a Ziyaret

Büyükelçiler Gastronomi Festivali İçin Afyonkarahisar’da

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in davetlisi olarak “Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Çin Ankara Büyükelçisi LIU Shaobin ve Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.Her iki ziyaretten de büyük memnuniyet duyan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek konuklarıyla yakından ilgilendi.

ŞEHRİMİZLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Ziyarette konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Büyükelçilere şehrimizle ilgili bilgiler verdi. Afyonkarahisar’ın milattan önce 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu söyleyen Başkanımız: “Şehrimiz kavşak noktasında bir il. Afyon aynı zamanda ürettiği ürünlerle kendi kendine yete bilen iller arasında Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizin yumurta üretim borsasını Afyonkarahisar belirler. Kırmızı et üretiminde ise İstanbul’un yüzde 25 et ihtiyacını karşılıyoruz. Termalin başkentiyiz. 27 bin yatak kapasitesi ve 35 bin konutun sıcak suyla ısıtıldığı Türkiye’de tek şehiriz. Yine seracılıkta özellikle tercih edilen bir iliz. 620 tane tescillenmiş tarihi konağımız var. Şehrimiz aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç noktasıdır. Bu vesileyle sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

“DOSTLUĞUMUZU GÜÇLENDİRMEK NOKTASINDA BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIM”

Çin Ankara Büyükelçisi LIU Shaobin ise misafirperverliğinden dolayı Başkanımıza teşekkür etti. Pandemiden dolayı ilk ziyaretini Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi LIU Shaobi, “Buraya gelmeden önce Afyon’un köklü bir geçmişe sahip olduğunu biliyorduk. Kale’den başlayarak birçok yeri ziyaret ettik. Afyonkarahisar hakkında çok güzel bir izlenimler edindim.Bu sene Çin Türkiye diplomatik ilişkilerinin 50 yıldönümü. 50 yıl içinde ilişkilerimiz hızla gelişti. Son yıllarda iki devlet başkanımızın bizzat yönlendirmesi sayesinde de somut alanlarda iş birliğimiz hızlı bir şekilde gelişti. Çin Afyon ilişkilerinin gelişmesinde göstermiş olduğunuz çabadan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sizinle birlikte dostluğumuzu güçlendirmek noktasında birlikte çalışmaya hazırım” dedi.Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ise “Davetinizden dolayı çok mutluyum. Daha önce Afyonkarahisar’ın lezzetlerini tatma fırsatım olmadı. Ancak burada olduğum sürede 30’a yakın yöresel lezzetlerinizi tattım. Kesinlikle şehrin simgesi olan kaleyi ziyaret programıma koydum. Misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi