Büyükelçiler Frigya'ya Hayran Kaldı

Afyonkarahisar 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) için kente gelen büyükelçiler ve misafirler Frig Vadisine hayran kaldı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek 15 farklı ülkeden gelen Büyükelçileri İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan ve Döğer Beldesi ile Ayazini Köyü’nde ağırladı. Gastro Afyon 2021 kapsamında düzenlenen lezzet festivaline katılmak için şehrimize gelen 15 ülkeden büyükelçi ve davetliler, festivalin son gününde Frig Vadisi ve Emre Gölü’nü tanıdı. Büyükelçiler ve eşleri 3 bin yıllık tarihi mirasın yeniden ayağa kalktığı Ayazini köyündeki tarihi yapılar, oyma kaya mezarları ve peribacalarını inceledi. Büyükelçiler ve davetliler, tarihi Frig Vadisi'ne hayran kaldı.

Kıbrıs Büyükelçisi Kemal Köprülü ve eşi Ebru Dayanc Köprülü, Sri Lanka Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen ve eşi Husna Hassen, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars ve eşi Rina Okumura Vaivara, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Panda ve eşi Minati Panda, Malta Büyükelçisi Dr.Theresa Cutajar, Almanya Büyükelçiliği, Meksika Büyükelçisi José Luis Martinez y Hernandez, Meksika Konsolosu Eduardo Villaholina, Meksika Kültür Ateşesi Mario Chaparo Altamirano, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Chilcott, Malezya Büyükelçisi Maslahatgüzar Arhan Syafrisya Bin Shah, Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot Robo ve eşi Teuta Robo Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ımızın yöresel ürünlerini de tatma fırsatı buldu.

Bol bol hatıra fotoğraflarının çekildiği gezide misafirler Türk kültürü, kültürel miras, Afyonkarahisar tarihi ve gastronomisi hakkında çeşitli bilgiler edindi. Emre Gölü'nde tekne turu da yapan misafirler, kendilerini kentte misafir eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek'e teşekkürde bulundu.

Editör: Haber Merkezi