“Büyük Taarruzun Planlarının Yapıldığı Atatürk Evini Biz İhya Ettik, Siz Ne Yaptınız?”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir gazetede yer alan ‘Atatürk evinin harabe olduğu iddialarının yer aldığı habere tepki gösterdi. Uluçay “Büyük Taarruz planlarının yapıldığı Şuhut’taki Atatürk evi CHP döneminde harabe idi, biz ihya ettik. Cumhuriyet tarihi boyunca Atatürk'ün adını kullanmak dışında buralar için siz ne yaptınız? Önce buna cevap verin” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, bir gazetede Atatürk evinin harabe olduğu, Şuhut Keşkek evi yerine bu evin restore edilmesi gerektiğine dair habere tepki gösterdi. Uluçay gazeteye demek veren CHP milletvekili için “Afyonkarahisar’da tek bir çivisi dahi olmayanların kamera görünce şovmenliğe soyunmasına AK Parti olarak alıştık” dedi.

“Atatürk evini biz ihya ettik, siz ne yaptınız?”

“Atatürk ve silah arkadaşları Büyük Taarruz planlarını Şuhut'ta hazırladı” diyen Uluçay, “Bu ev CHP döneminde harabe idi. Değil içine girmek, yanından bile geçemezdiniz. Bu evi biz ihya ettik ve etrafını açtık. Zafer Yolunu Kocatepe’yi ihya ettik. Şehitlikleri ortaya çıkardık ve koruduk. İstiklal Tanıtım Merkezini biz yaptık. Afyonkarahisar’da Zafer Müzesini restore ediyoruz ve bitmek üzere. Dumlupınar'ı muhteşem hale getirdik. İscehisar Giresunlular şehitliğini Başkomutan Milli Parkı muhtevasına alıp ihya ettik. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları Şuhut'taki Büyük Taarruz Karargahından sonra 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar kurtulunca karargâhı Zafer Müzesine taşıdılar. Oradan da Dumlupınar'a hareket ederek 30 Ağustos'ta Büyük Zaferi kazandılar” ifadelerine yer verdi.

Uluçay sözlerini, “Peki Cumhuriyet tarihi boyunca Atatürk'ün adını kullanmak dışında buralar için siz ne yaptınız? Önce buna cevap verin” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: Haber Merkezi