Büyük Taarruz Zaferi’nin 98. Yılını Kutluyoruz

Milli tarihimizin dönüm noktalarından Milli mücadelenin en çetin geçtiği illerden Afyonkarahisar, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, Büyük Taarruz’un sevk ve idare edildiği ve mili mücadelenin karargâhı olarak bu büyük zaferin 98. yılını kutluyor.

Zafer Haftası kutlama programı kapsamında ilk tören Gazi Mustafa Kemal ve kahraman Türk Ordusu’nun bir ulusun kaderini sırtlanıp çıktıkları Kocatepe’de yapıldı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile buradaki tören sona erdi.

Ardından Başkomutanlık Karargâhı’nın bulunduğu Kocatepe'ye tek geçit yeri olan Kalecik ve Kurtkaya bölgelerini canları pahasına savunan ve düşmana geçit vermeyerek şehit düşen Yzb. Agâh Efendi, 100 Mehmetçik ve Üsteğmen Feyzullah’ın anısına yapılan Yzb. Agah Efendi Şehitliği’nde de bir tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulan ve saygı atışının yapılan törende İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin sunulduğu törende aziz şehitlerimiz için dualar edildi. Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek, karanfiller bıraktı.

Zafer Haftası etkinlikleri Büyük Taarruz Şehitliği ziyareti ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin sunulduğu ziyarette, şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında protokol düzeyinde sınırlı katılımla gerçekleştirilen törenlere Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Gültekin Uysal, Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, askeri ve mülki erkan katıldı.

Editör: Haber Merkezi