Büyük Taarruz Zafer Haftası 100. Yıl Etkinlikleri Kabul Töreni ile Tamamlandı

Büyük bir coşku ve dolu dolu etkinliklerle vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Büyük Taarruz Zafer Haftası 100. Yıl kutlama etkinlikleri Zafer Bayramı Kabul Töreni ile tamamlandı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile eşi Burhan Selim Yiğitbaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kabul Töreni’nde konuklarını ağırladı.

Korel Termal Otel’de düzenlenen Kabul Töreni’ne Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eşi Burhan Selim Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Zafer Haftası kutlamaları için ilimize gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp ve eşi Fatma Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, siyasi partilerin il temsilcileri, askeri erkân ile daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Bizlere bu zaferi kazandıran Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazi Meclisimizin tüm üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlık uğruna verdiğimiz tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyor, hepsine de Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

Dünyanın Mazlum Milletlerine İlham Kaynağı Olmuştur

30 Ağustos mesajının çok açık ve net olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı: “30 Ağustos zaferi. Bugün, bir milletin topyekûn orduya dönüşüp destan yazdığı kutlu zaferin yıl dönümündeyiz. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Ovası’nda elde edilen zaferle Anadolu topraklarıyla tanışan ve bu toprakları yurt edinen milletimiz, yine bir 26 Ağustos sabahı 100 yıl önce Afyon Ovası’nda Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz ile bu topraklara mührünü vurmuştur. Büyük Taarruz zaferi ve 30 Ağustos’ta elde ettiğimiz zafer sadece topraklarımızın korunmasının ve kurtuluşun ötesinde, dünyanın mazlum milletlerine ilham kaynağı olmuştur. 100 yıl önce elde ettiğimiz şanlı zaferin, 30 Ağustos’un mesajı açıktır; bizler var oldukça bu topraklarda ebediyen Türk Bayrağı dalgalanacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Başta bu büyük zaferin mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş’un bütün şehit ve gazilerini, bin yıldır bu bayrak uğruna şehit ve gazi olmuş bütün vatan evlatlarını rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.”

Vali Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Alp ve Belediye Başkanı Zeybek eşleri ile birlikte davetlilerin masalarına giderek tüm konuklarla tek tek tokalaştı ve bayramlarını tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi