Büyük Taarruz ’un 100. Yılında bir araya geldiler

Milletimizin yazdığı Büyük Taarruz destanının 100. Yılına denk gelen 2022 yılı için kamu, yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğinde “BÜYÜK TAARRUZ’UN 100. YILINA AHDE VEFA” isimli proje başlatıldı.

Bu projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Ahde Vefa Kültür Sanat Derneği Başkanı Azime Çavdar Gürlek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Afyonkarahisar topraklarında gerçekleşen Büyük Taarruz ’un 100. yılında, uluslararası katılımla Büyük Taarruz ve Kocatepe’yi konu alan şiirlerin yarışacağı bir yarışma düzenleneceğini söyledi.

Büyük Taarruz Kocatepe’nin Türk Tarihi açısından, Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini ve Türk Ordusu’nun zaferini vurgulamak, millî, manevi, tarihi ve kültürel değerleri araştırmak, korumak, sahip çıkmak, tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek proje, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar İl Kültür-Turizm Müdürlüğü himayesinde ve Kent ve İnsan Derneği’nin katkılarıyla Afyonkarahisar Ahde Vefa Kültür Sanat Derneği tarafından yürütülecek.

Gürlek; “Son Başvuru tarihi 10 Mayıs 2022 Salı günüdür. Yarışmada sonuçlar 1 Haziran 2022 Çarşamba günü açıklanacak ve 16 Haziran 2022 Perşembe günü düzenlenecek olan özel program ve törenle, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek”dedi.

“BÜYÜK TAARRUZ’UN 100. YILINA AHDE VEFA” Şiir Yarışmasına katılmak isteyenlerin yarışma şartnamesine www.afyonkarahisar.gov.tr, www.afyon.bel.tr ve http://afyon.ktb.gov.tr/ internet adreslerinden ulaşabileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi