Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Saygı ile Anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80'inci yıldönümü nedeniyle İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kocatepe Parkı'nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından çelenk sunuldu.

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Milletvekilleri Burcu Köksal ve İbrahim Yurdunuseven, Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, daire müdürleri, askeri erkân, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te Afyonkarahisar'ın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte iki dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi.

Törende ayrıca Atatürk anıtının önünde meşale yakıldı.

Kocatepe anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 80. Yıldönümü Anma Programı Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Yalçın Balkan tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

Anma programında Binbaşı Özgür Cerithan’ın “Atatürk’ün Hayatı” konulu konuşmasının ardından Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Melike Karademir “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okudu.

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin “Atatürk Oratoryosu”nu seslendirmesinin ardından müzik bölümü öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi.

Programın son bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Burcu Köksal ve İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verilmesi ile burada düzenlenen tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi