“Bütün Milletimizin Mübarek Kurban Bayramını Gönülden Tebrik Ediyorum”

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "Kurban Bayramı" münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması:

Kurban Bayramı’nın kalplerimize huzur, ülkemize mutluluk ve Dünyamıza sulh ve sükun getirmesi diliyor, bütün hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.

Kurban Bayramı, Yüce Rabbimizin biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak hediye lütfettiği emsalsiz günlerdir. Bu müstesna Kurban Bayramına ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir. Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir.

Bayramda Yaşlılarımız, Akraba, Eş ve Dostlarımızı Aramalıyız…

Malum olduğu üzere bütün Dünya Covid-19 sebebiyle bir salgınla karşı karşıyadır.
Bu sebeple bu bayram yakınlarımızla, sevdiklerimizle buluşmamızda temizlik, fiziki mesafe ve maskeyi dikkate almalıyız. Uzaklardaki akrabalarımızı arayıp gönüllerini hoş etmeliyiz.

Bu mübarek günleri sevgi ve saygımızı sunmak için fırsat bilmeliyiz. Ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.

Kurban Bayramı, Milletimiz ve Bütün İslam Âleminin Birliğine Vesile Olsun…

Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir. Bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa mana kazanır. Dolayısıyla bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet sarmalında kuşatılan dünyanın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak ve dua etmek çok önemlidir.

Afyonkarahisar Valiliğince 2021 Yılı “Afyonkarahisar Aile Yılı” olarak ilan edilmiştir. Aile Yılı çalışmaları çerçevesinde evlilik ve yuvanın kurulması, ailede huzur ve mutluluk, ailede sevgi, saygı, şefkat, merhamet, ailede şükür ve kanaat, ailede mahremiyet gibi birçok konuda faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Afyonkarahisar Aile Yılı çalışmaları kapsamında aylara göre hedefler belirlenmiştir. Bu hedefler şu şekildedir:

  • Ocak – Evlilik ve Yuvanın Kurulması
  • Şubat – Ailede Huzur ve Mutluluk
  • Mart – Ailede Sevgi ve Saygı
  • Nisan – Ailede Şefkat ve Merhamet
  • Mayıs – Ailede Şükür ve Kanaat
  • Haziran – Ailede Mahremiyet
  • Temmuz – Aile Bağları ve Sıla-ı Rahim
  • Ağustos – Aile İçi İletişim
  • Eylül – Çocuk Eğitimi
  • Ekim – Aile İçi Sadakat ve Güven
  • Kasım – Ailede Hak ve Sorumluluklar
  • Aralık – Aile Birliğinin Korunması

Bu faaliyetlerin akrabalık bağları ve aile fertleri arasındaki muhabbetin artmasına ve sevgi bağlarının perçinleşmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir.
Kurban Bayramı’nın da bu bağlarımızı güçlendirmesini temenni ediyorum.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda covid-19 pandemi şartları sebebiyle vatandaşlarımızla bir araya gelememiştik. Valiliğimizin riyasetinde bu Kurban Bayramı’nın 2. ve 3. günü yapılacak programlarla ilçelerimizde hemşehrilerimizle maske ve mesafe kaidelerine riayet ederek bir araya geleceğiz. Bayramın 2. günü; sırasıyla Afyonkarahisar Valiliğimizde, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ziyaret edilecektir. AK Parti İl Teşkilatı olarak Taş Medrese’de bayramlaşılacaktır. Aynı gün Şuhut’ta, Dinar’da, Sandıklı’da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bayramın 3. günü ise; Sinanpaşa, Çay, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerimizde halkımızla bayramlaşma merasimini gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyor; bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi