"BÜTÜN İNSANLIK İÇİN EN İDEAL ÖRNEK"
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
 Nübüvvet silsilesinin son halkası olarak dünyayı şereflendiren Peygamber Efendimizin (s.a.v) mükemmel hayatıyla, her yaştan; kadın-erkek, küçük-büyük, zengin-fakir bütün insanlık için en ideal örnek olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kuran'ı Kerim'de birçok ayeti kerimede Efendimizin insanlık için en önemli bir yol gösterici olduğunun açıkça gösterildiğini söyledi.
"Hakikaten, Allah'ın Rasulünde sizler için, Allah'a ve Ahiret gününe kavuşmayı bekleyenler ve Allah'ı çok zikredenler için en mükemmel bir örnek vardır" (Ahzab 33/21)
"Şüphesiz sen büyük bir ahlak üzeresin"(Kalem 68/4)
 "Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" (Enbiya 21/107)...
Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) ümmet olmanın ve bu özel haftaya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine, kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Şimdi bize düşen, O'nu anmaktan ziyade anlamak ve hayatımızı O'nun öğretilerine göre dizayn etmektir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin ve hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası'nı kutlar, bu özel haftanın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ederim."
Editör: Haber Merkezi