“Bütün Hemşehrilerimin Mübarek Regaib Gecesini Gönülden Tebrik Ediyorum”

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "Üç Ayların Başlangıcı ve Regaib Gecesi" münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması:

Bütün hemşehrilerimin ve İslam Âleminin mübarek Regaib Gecesini gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

İslam âlemi olarak, halkımız arasında “Üç Aylar” olarak isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Regaib Gecesi ise bu manevi mevsime girişimizin habercisidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayına girdiğinde; “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların ehemmiyetine dikkat çekmiştir. Biz de bu duaya gönülden Âmin diyoruz.

Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber bazı gün ve geceler ise yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır. İşte Regaib Gecesi de bu müstesna gecelerden biridir.

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Bu mübarek geceyi, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için fırsat olarak görmeliyiz. Bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, özümüze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş için değerlendirmeliyiz.

Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından başlatılan ve başarıyla tamamlanan
2021 Afyonkarahisar Aile Yılı projesi çerçevesinde ilimizde ve bütün ilçelerimizde ailelerimizin huzuru ve mutluluğu için birçok faaliyet gerçekleştirilmiş ve halen de bu güzel iklim devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz manevi iklimin desteği ile bu müstesna günleri ailelerimizle daha fazla vakit geçirerek, evlatlarımıza milli ve manevi değerlerimizi anlatarak değerlendirmemizde fayda görüyorum.

İçinde bulunduğumuz bereket ve rahmet gecelerinde; milletimiz ve mukaddesatımız yolunda, hak, hakikat uğrunda canlarını hiçe sayan bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ailelerine ve Aziz Milletimize baş sağlığı diliyorum.

Ayrıca zor günlerden geçtiğimiz bu salgın döneminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, halen bu hastalıkla mücadele eden bütün hastalara Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Rabb’imden bizi ve bütün insanlığı bu mübarek gece hürmetine her türlü felaketten, musibetten muhafaza etmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Regâib Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi