“Bütün Hemşehrilerimin Mübarek Mi’rac Gecesini Gönülden Tebrik Ediyorum”

Orman ve Su İşleri Eski Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun Mi'rac Gecesi ile alakalı yapmış olduğu basın açıklaması:

Kıymetli hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Mi’rac Gecesini gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin ve yaklaşan Ramazan ayının; Müslümanların birlik ve beraberliğine, salgın belasından kurtulmamıza, milletimizin sağlık ve afiyetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu gece, Peygamberimizin (sav) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Mi’rac gecesini yeniden idrak edeceğiz. Bizleri bu geceye ulaştıran Yüce Rabbimize şükürler olsun.

Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen İsra ve Mi’rac; Sevgili Peygamberimizin (sav) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan, içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi ihtiva eden manevi bir yolculuktur.

Sevgili Peygamberimizin (sav) Mi’rac’tan bize getirdiği en önemli hediye “Namaz”dır. Namaz, bizlere günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı vermesi sebebiyle müminin mi’racıdır. Mümin namaz ibadetiyle sadece O’nun huzurunda eğilir, sadece O’na secde eder, sadece O’na ibadet eder ve sadece O’ndan yardım diler.

Müminler olarak bugün bizler, mi’racı sadece Sevgili Peygamberimizin (sav) bir hatıratı, bir tarihi vakıa olarak okumamalıyız. İslam’ın en temel gayesi insanı esfeli safilinden yani aşağıların aşağısından ‘alayı illiyine yani yüceler yücesine çıkarmaktır.

Unutmayalım ki bugün Müslümanlar da dâhil olmak üzere bütün beşeriyet mi’rac değerlerine her zamankinden daha fazla muhtaç durumdadır. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura çok daha fazla ihtiyacımız var.

Tam da bu noktada Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından başlatılan 2021 Afyonkarahisar Aile Yılı projesi çerçevesinde ve içinde bulunduğumuz mübarek gün ve gecelerde ailemiz için daha fazla emek vermeliyiz. Ailenin huzur ve mutluluğu, toplumun ve milletin huzur ve mutluluğu ile doğru orantılıdır.

Evlatlarımıza bu gecenin manasını ve ehemmiyetini anlatarak geceyi ailelerimizle birlikte değerlendirmekte büyük fayda görüyorum. Milli ve manevi değerlerini bilen bir nesil yetiştirmek hepimizin ortak hedefi olmalı.

İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda; milletimiz ve mukaddesatımız uğrunda, canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ailelerine ve Aziz Milletimize baş sağlığı diliyorum.

Ayrıca zor günlerden geçtiğimiz bu salgın döneminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, halen bu hastalıkla mücadele eden bütün hastalara Rabbimden şifa niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Mi’rac Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi