“Bütün Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gönülden Tebrik Ediyorum.”


Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş sene-i devriyesini, Türkiye’nin ve Dünyanın bütün çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir.

23 Nisan 1920, milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ecdadımız
o gün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kenetlenmiş ve istiklalimizden taviz vermeden çıktığı ve büyük mücadeleler verdiği bu yolda, milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak bütün Dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye bugün, dünyanın güçlü ve itibarlı ülkelerinden biri durumuna gelmiştir…


Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Gazi Meclisimiz,
Aziz Milletimizin istiklali uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken; o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır.

İstiklal Harbinde; kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından her alanda hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmiş;
Türkiye bugün, dünyanın güçlü ve itibarlı ülkelerinden biri durumuna gelmiştir.

 

Bugüne kadar darbe, cunta ve vesayet girişimleri ile terör saldırılarına karşı da milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; 23 Nisan 1920’den bugüne kadar birçok badire atlatmış, Millî Mücadele’de şerefle kazandığı “gazilik” unvanına 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bir kez daha sahip olmuştur.

Bütün dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür…

Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara hediye edilmesi, milletimizin ve ülkemizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza olan güvenin bir göstergesidir. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onlarının enerjisi ve coşkusuyla 2023, 2053, 2071 ve hatta 2099 hedeflerine ulaşacaktır.

Bütün Dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz.
En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak gelecek hazırlayabilmek ve onlara Devletimizin büyük hedeflerine ulaşmasını sağlayacak bilgi ve şuuru verebilmektir.

Bu düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.
Kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş olan bütün milletvekillerimizi kutluyor, geleceğimiz olan çocuklarımızın
bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Editör: Haber Merkezi