“Bütün arayışlarımız hizmet kalitesini bir üst seviyeye çıkarmak içindir”
 
Gün FM’de yayınlanan Faruk Bangir’in hazırlayıp sunduğu Gündem programına Üniyurt Yurt Müdürü Hüsnü Atak konuk olarak katıldı.
“Sektörde yeni olmamıza rağmen en iyisi olma gayretindeyiz”
Üniyurt’un hem ilimiz hem de üniversitemiz açısından büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Üniyurt Yurt Müdürü Hüsnü Atak, “Üniyurt’u yatırımcılarımız yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırımla ilimize kazandırdılar. Üniyurt, büyük bir çoğunluğu Afyonlu olan yaklaşık 81 personeliyle önemli bir istihdam sağlıyor. Üniyurt, üniversitemize de bir değer katıyor. Çünkü öğrencilerin üniversite tercihlerinde yurt ve barınma imkânları çok önemli. Ailelerimiz için üniversite kazanan öğrencinin barınması önemli bir sorun teşkil ediyor. Bizler sektörde yeni olmamıza rağmen en iyisi olma gayretindeyiz. Yaklaşık iki bin kişilik kapasiteyle şu anda ciddi bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
“Afyon’a da farklı bir anlayış getirdiğimizi düşünüyorum”
Üniyurt’un AKÜ ile yap-işlet devret modeliyle yapıldığını belirten Atak, “Sözleşme gereği kira yılı bittikten sonra üniversite vakfına devredilecek bir yapılanmayız. Bu anlamda üniversitemizde çok ciddi bir kazanım elde etmiştir. Yatırımcılarımız oldukça idealist insanlardan oluşuyor. Her yıl hizmetimizi biraz daha hizmetimizin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Afyon’a da farklı bir anlayış getirdiğimizi düşünüyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Kariyer eğitimi konusuna çok ciddi yatırım yapıyoruz”
Farklı bir konseptleri olduğunu belirten Atak, “Yurt denilince akla öğrencinin yemesi, içmesi, konaklaması, güvenliğinin sağlanması gibi konular akla geliyor. Bu dört başlık elbette olacak. Ama bunların dışında bizim öğrencilere vermek istediğimiz çok farklı işler de var. Bunların başında öğrencilerimizin üniversiteyi bitirdikten sonra ne olacakları sorusunu yurt hizmetinin içine almak geliyor. Bizler yurt konseptine çocuklarımızın geleceklerine dair atılması gereken adımları da ilave ettik. Bu konunun başında da kariyer eğitimi geliyor. Kariyer eğitimi konusuna çok ciddi yatırım yapıyoruz. Konunun uzmanlarını yurdumuza getirerek kariyer eğitimleri planlıyoruz ve icra ediyoruz. Bence en büyük farklılığımız burada” dedi.
“Her gün yüzde yüz doğruyu yakalamak lazım”
Hizmet sektörünün zor bir sektör olduğunu bildiren Üniyurt Yurt Müdürü Hüsnü Atak, “Yüzde doksan dokuz başarının bile başarısızlık olarak kabul edildiği bir durumda başarının yüzde birde kalan ayrıntılarda saklı olduğunu net görebiliyoruz. Her gün doğru yaptığınız hizmeti bir gün aksattığınız takdirde her gün doğru yaptığınızın bir anlamı kalmıyor. O nedenle her gün yüzde yüz doğruyu yakalamak lazım. Bu anlamda bizler, zorlu bir sektörde olduğumuzu bilerek çalışıyoruz. Bütün arayışlarımız hizmet kalitesini bir üst seviyeye çıkarmak içindir. Üniyurt hizmet kalitesini her zaman bir üst seviyeye çıkararak hizmet vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.
“Erken kayıt için son tarih 28 Şubat”
Yurt için erken kayıt döneminin başladığı bilgisini veren Atak, “Öğrencilerimiz bu yılın fiyatları ile önümüzdeki yılda Üniyurt’lu olma fırsatını kaçırmasınlar. Son başvuru 28 Şubat. Hayatın en güzel yılları için doğru adres olan Üniyurt’a tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.
Dinleyicilerin sorularıyla yoğun olarak katıldıkları ve Üniyurt’un tüm yönleriyle tanıtıldığı Gündem programı yaklaşık bir saat sürdü.
 
Editör: Haber Merkezi