Bülent Bilir, “Görgöz, yapılmayan iş için fatura düzenlememi istedi”

Göreve geldiği günden bu yana kavgalar ve tartışmalı konularla gündeme gelen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün il yönetim kurulu üyesinden yasal olmayan işlemler yapmasını istediği iddiası ortalığı karıştırdı. Görgöz’ün uygunsuz isteklerini kabul etmeyen CHP İl Yönetim Kurulu üyesinin, yine uygunsuz şekilde Yönetim Kurulu’ndan ihraç edildiğini belirterek CHP Genel Merkezi’ne müracaat ettiği belirtiliyor

CHP Afyonkarahisar İl kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine seçilen Bülent Bilir, İl Yönetim Kurulu toplantısında yapılan oylamada esnaflardan sorumlu il başkan yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

GENEL MERKEZ KARARINA RAĞMEN TOPLANTI DÜZENLEDİ

Pandemi döneminde Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı’na gönderilen genelge ile il yönetim kurulu toplantılarının yapılmaması istendiğini belirten Bülent Bilir, “Bu süreçte İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün istemiyle toplantılar düzenlenmiş olup toplantı gün ve saatleri tarafıma bildirilmemiş olup üç yönetim toplantısına katılmadığım için yönetim kurulu üyeliğinden düşürüldüğüm söylendi.” iddiasında bulundu.

GÖRGÖZ, YAPILMAYAN İŞ İÇİN FATURA DÜZENLEMEMİ İSTEDİ

İl Yönetiminde uygun görmediği kararlara muhalefet ettiği için yönetim kurulunda il başkanı tarafından istenmediğini anlatan Bülent Bilir, CHP Genel Merkezi’ne yaptığı müracaatta şu taleplerde bulundu: “Genel Merkez tarafından gönderilen maddi yardımların amacından farklı kullanıldığını fark etmemle birlikte ayrıca İl Başkanı Yalçın Görgöz inşaat işleri yapan firmamdan fatura düzenlememi istedi. Yapılmayan bir iş için fatura düzenlemeyeceğimi belirttim. Bu söylemimden sonra bana karşı hasmane tutum ve davranışlarda bulunmaya başladı. İl Disiplin Kurulu’nun hakkımda ihraç kararı verdiğini Genel Merkez’in gönderdiği yazı ile öğrendim. Herhangi bir tebligat tarafıma gönderilmediği gibi neyle suçlandığımı bilmiyorum. Tüzüğe ve yönetmeliklere aykırı bu kararın iptal edilmesini, bu kanunsuz, hukuksuz eyleme karşı sorumluların cezalandırılmasını talep ediyorum (Siyasi Partiler Kanununa aykırı iş ve işlemden dolayı yasal hakkımı saklı tutarak) vereceğiniz kararın CHP tüzüğüne uygun hale getirilmesini talep ediyorum.”

SOSYAL MEDYA HESABINDA DA PAYLAŞTI

Bülent Bilir, bu iddialarını sosyal medya hesabında paylaşarak, “Genel Başkanım hak hukuk mücadelesi verirken il başkanı Yalçın efendi hak hukuku ayaklar altına alacak. Yok öyle bir dünya. CHP kimsenin babasının malı değil Yalçıncığım” ifadelerine yer verdi. >> Burak AYDIN-Kocatepe

Editör: Haber Merkezi