Bugünkü siyasi aritmetiğin sorumluluğunda bizde varız
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yaptığı açıklamada “Türkiye’nin bugünkü siyasi aritmetiğinin sorumluluğunda biz de varız” diye konuştu
Uysal Türkiye’nin bugünkü siyasi aritmetiğinin sorumlusunun kendileri olduğunu dile getirerek ‘Kutuplaşan, siyahla, beyaz arasında sıkıştırılmış Türkiye’de, demokrasinin işleyebilmesinin yolu en geniş alan olan gri alanların genişletilmesidir. Bu da Türkiye’nin müşterekliğine vurgu yapacak bir siyasi gelenekle yani merkez sağ ile mümkün olacaktır. O nedenle, ne AKP’ye rağmen AKP’cilik, ne CHP’ye rağmen CHP’cilik yapacağız” dedi.
SİYASİ PARTİNİN GÖREVİ ÜLKENİN GELECEĞİNİ REKABETE AÇMAKTIR
Gültekin uysal sözlerine etti: “Türkiye’de birkaç kez iktidar olmuş, içinden Cumhurbaşkanı ve Başbakan çıkarmış bir partinin iktidarı hedeflemekten başka bir alternatifi olamaz. Biz ortaya akıl ve emek koyacağız. Bizim üzerimize düşen görev bütün şartlara rağmen sonuç almaktır. Bunun için Türkiye’yi doğru anlamak, insanların beklentilerini doğru anlamak lazım. Biz anlamasız tartışmaların içinde zaman kaybetmek istemiyoruz. Siyasi partinin görevi, ülkenin geleceğini rekabete açmaktır, ama bugün Türkiye’de siyasi partilerin tarihi üzerinde rekabet ediyor. Tarihi tartışmanın üslubu bu olamaz. Bu bütünleşmeyi, kucaklaşmayı, yerli yerinden oynamış devletin kurumlarının tekrar siyaseten konsolidasyonunu sağlayacak irade merkez sağdır” diye konuştu.
DP’Yİ TEKRAR İNŞA ETMEK
Uysal, DP’yi tekrar inşa etmek istediklerini belirtirken, “Geçtiğimiz süreçte hayal kırıklıkları yaşanmıştır, bu gelenek içinden birtakım insanlar kopmuştur. Her genel başkanla birlikte bir husumet sarmalı içinde, partide birliği bütünlüğü bugüne kadar sağlayamadık. Bu kopuşların önüne geçmek durumundayız. İlk etaptaki hedefimiz partiyi durağan halden aktif hale getirmektir. Hedefimiz en kısa sürede tabanımızın kendisini göreceği, kendi hukukundan emin olacağı bir üst yapıyı oluşturmak hedefimiz ” dedi.
TABAN KENDİNİ GÖRMEDİĞİ YAPILANMAYA OY VERMEZ
Uysal, son seçimlerdeki DP durumunu da “Son seçimlere gördüğüm en önemli şey, tabanın kendini görmediği bir siyasi yapıya, kimliğinin ifadesi bile olsa destek vermediğidir. Türkiye’nin bugünkü siyasi aritmetiğinin sorumlusu biziz. Kutuplaşan, siyahla, beyaz arasında sıkıştırılmış Türkiye’de, demokrasinin işleyebilmesinin yolu gri alanların genişletilmesidir. Bu da Türkiye’nin müşterekliğine vurgu yapacak bir siyasi gelenekle yani merkez sağ ile mümkün olacaktır.”
 
Editör: Haber Merkezi