''Bugün ülkemize 9 değil, 23.234 şehit haberi geldi''
Hatay ve Hakkari’den gelen şehit haberleri ülke gündemine oturdu

Hatay ve Hakkari’den gelen şehit haberleri ülke gündemine otururken, Türkiye harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğimize teröristlerce 3 koldan yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olurken, dün akşam saatlerinde de Hatay’da çıkan çatışmada ise 1 asker şehit oldu. Ülkemize 9 şehit değil, 23.234 şehit haberi ve Afyonkarahisar’a da 228 şehit haberi geldiğini söyleyen Kumartaşlı, “Her şehit haberi geldiğinde şehitlerimizin anneleri ve babaları aynı acıyı yaşamaktadır” dedi. Siyasilerin teröre çözüm bulması için tüm güçleriyle çalışması gerekirken, çözümü İmralı Adası'nda tutukluluğu devam eden PKK terör örgütü elebaşı Öcalan’da aramalarını kınayan Malul Gazi Kumartaşlı, Öcalan’ın hapisteki rahat tutukluluk haline de gönderme yaptı. İstenilen her an göreve Malul Gaziler olarak tekrar hazır olduklarını belirten Kumartaşlı, terörün çözümünün idamdan geçtiğini söyledi. Kumartaşlı, şunları söyledi:
“Teröre çözüm bulmak için tüm gücüyle çalışması gereken siyasilerin, teröre çözüm için İmralı Palasta lüks içinde yaşayan bebek katili Öcalan’a bel bağlamalarını şiddetle kınıyoruz. Şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını çözüp, bundan sonraki yaşamlarında nasıl rahat ettiririz diye düşünmesi gerekenlerin, bunun yerine İmralı Palasta rahat olan bebek katilini nasıl rahat ettiririz diye düşünerek, İmralı Palas'ta karşılayamadıkları talepleri ev hapsiyle karşılayabilir miyiz gibi Türk Milletinin hayretle izlediği önerileri gündeme getirmeleri, şehit aileleri ve gazileri derinden üzmektedir. Terörün çözümünde en önemli etkenlerden biri, adaletin tecelli etmesidir. Bunun yolu terör suçlarına idam cezası getirilmesidir. Bu yapılmadığı sürede liderler toplansa da kısır çekişme içerisinde vatan evlatlarını üzülerek de olsa şehit vermeye devam edeceğiz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak yine söylüyoruz, şu an devletimiz bize görev verirse yine gidip vatanımız için, bayrağımız için, namusumuz için seve seve canımızı veririz. Tek yapılması gereken bizlerin önünün açılması.''
Şehitlerin tek sorumlusunun, mevcut siyasiler olduğunu ifade eden Kumartaşlı, iktidarı ile, ana muhalefeti ve muhalefeti ile tüm siyasilerin suçlu olduğunu , meclis çatısı altındaki bir avuç PKK sözcüsünün, adeta diğer milletvekillerini esir aldığını iddia etti. Bunların her istediğine ''tamam'' dendiğini belirten Kumartaşlı, ''Bu işin sonu böyle giderse bölünmedir ama biz Türk Gazileri, gençleri olarak buna müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz, bu böyle bilinsin. Sakın ha birileri çıkıp sağduyulu olmaktan bahsetmesin, biz sağduyulu falan olamıyoruz, bizler sakinleştiricilerle duruyoruz, taviz verilmesini istemiyoruz. İdam cezasını istiyoruz. Başta bebek katili Öcalan ve diğer teröristlerin idam edilmesini istiyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi