Budan Termal Otelin Tanıtımı Yapıldı
Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri Budan Termal Spa Otelin tanıtım toplantısına katıldılar.
Budan Termal Spa Otel’in tanıtım toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları Ali Muhiddin Varol ve Adem Uslu, İl Jandarma Kom. Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütler Temsilcileri ve birçok davetli katıldı.
Açılış konuşmaları sırasında, Afyonkarahisar’ımıza böyle güzel bir tesis kazandırdığınız için Budan ailesine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar, son on yılda büyük bir değişim ve gelişim trendine girdi. Yıllarca kaplıca tesisleri Türkiye’nin genelinde, derme çatma binalar, çoğu günübirlik ve çoğu da sezonluk faydalanılan daha çok alt gelir düzeyine hitap eden, yaşlı ve hasta kişilerin faydalanacakları yerler olarak bilinirdi. Ne zaman ki Oruçoğlu ailesi Afyonkarahisar’da beş yıldızlı bir otel yaptı. Artık termal konseptlerin bu şekilde olabileceğine Türkiye şahit oldu. Peşinden Afyonkarahisar’da yeni yeni oteller yapılmaya başlandı. Ben bu oteli inşaatı devam ederken zamanında da incelemiştim. Bu kadar güzel ve modern olacağını tahmin etmiyordum. Yoldan teğet geçerken geride küçük bir bina olarak görünüyordu. Ama otelin mimari yapısının çok güzel olması, binalar altındaki termal imkanları bir hayli fazla olması ve kişi başına düşen su miktarının bir çok otelden daha fazla olması bizlere güzel duygular yaşattı. Budan Otel sayesinde Afyonkarahisar bir gömlek daha üste çıktı. İnşallah iç turizmin yanı sıra hızlı tren ve havaalanı sayesinde dış turizmden de payını alacaktır. Şu anki yapıyı gördünüz. Bu otel yapılmadan önce burası bomboş arazi idi. Böylece burada çalışan kişilere de ekmek kapısı oldu. Bu büyük bir kazanım, burada çalışanlara ekmek vermenin vesilesi olmak, istihdam oluşturmak bu memleketin en büyük kazanımlarıdır. Yani ehil insanlara, yatırım yapacak insanlara bedava arazi verilse bile büyük kazançtır. Buradan oluşan her türlü faaliyet katma değerin artmasında vesile olacaktır. Buranın yapılmasına vesile olan ve güzel bir işçilik çıkaran emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok güzel bir otel ve diğer otellerimizden geride kalır yanı yok. Bu anlamda yapılan bu otelin ilimize ve vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmalardan sonra Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri, Budan Termal Spa Otelini gezerek, otel yetkilerinden bilgiler aldılar.
Editör: Haber Merkezi