“Bu Vatanın Gerçek Sahipleri Sizlersiniz”

Valiliğimizce düzenlenen iftar programında şehit ailelerimiz ve gazilerimiz iftarda buluştu.

İftar programına Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Sizin Hakkınızı Hiçbir Zaman Ödemeyiz

Şehit ailelerimiz ve gazilerimize hitaben bir konuşma yapan ve “Sizlerle geçirdiğimiz anlar en huzurlu olduğumuz anlar” diyen Valimiz Gökmen Çiçek; “Biz bugün bu yemekte burada yalnız değiliz. Burada sadece bizler yokuz biz inanıyoruz ki şehitlerimizde bizimle beraberler. Biz göremiyoruz ama onlar bizimle beraberler bizi görüyorlar. Çünkü bunu bize dinimiz, maneviyatımız ve peygamberimiz söylüyor. Bizimle beraberler bizi dinliyor bizi izliyorlar. Belki de huzur içerisinde memleketimizin dimdik ayakta olduğunu, anne babalarının huzur içerisinde olduğunu görüyorlar. Bunun bilinci içerisinde sizlerle birlikte olmak onurların gururların en büyüğü. Sizin olduğunuz her şey çok farklı, çok daha anlamlı oluyor. İnanın sizinle geçirdiğimiz zamanlar kendimize en güvendiğimiz en çok inandığımız en mutlu ve huzurlu olduğumuz zamanlardır. Biz sizin hakkınızı hiçbir zaman ödemeyiz. Bunu her konuşmamda ifade ediyorum” dedi.

Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz

Kuzey Irak’ta devam eden Pençe Kilit operasyonuna dikkat çeken Valimiz Gökmen Çiçek: “Ecdadımız bin yıldır ilahı kelimetullahı yayabilmek için dünyanın birçok yerinde kanını döktü. Ardından yüzyıllar geçti Çanakkale’de bu millet bir varlık yokluk savaşı verdi. Yine şehitlerimiz oldu. Şimdi de devletimizi tarih sahnesinden silmek istiyorlar. Sizin evlatlarınız sayesinde silemediler, silemeyecekler ve Türk milleti her zaman var olacaktır. Sizin evlatlarınız sayesinde, gazilerimiz sayesinde huzur içerisinde milletimiz dimdik ayakta ve ayakta durmaya devam edecektir. Birkaç gün önce şanlı ordumuz kahraman askerlerimiz Pençe Kilit operasyonuna başladı. Bütün teröristleri saklandıkları o delikten çıkarmak için canla başla mücadele ediyorlar. Allah’ım ordumuzu muzaffer eyle, şehitlerimizin şefaatine bizleri nail eyle. İnşallah sizin evlatlarınızın yaptığını bugün bayrağı alanlar devam ettiriyor. Bu bayrağı yere düşürmemek için ne kadar şehit verirsek verelim, ne kadar gazimiz olursa olsun mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sizler Bu Memleketin En Kıymetlileri Baş Tacısınız

“Sizler bu ülkenin en kıymetlileri, baş tacısınız” diyerek şehit aileleri ve gazilere seslenen Vali Çiçek konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Hepinize şükran borçlu olduğumuzu tekrar tekrar dile getirmek istiyorum. Bu vatanın gerçek sahipleri sizlersiniz, siz mülkün asıl sahiplerisiniz. Siz olduğunuz sürece bu millet diz çökmeyecektir. Biz size borcumuzu ödeyemezsek ki ödeyemeyiz bunun hesabını nasıl veririz bilemiyorum. Eğer siz hakkınızı helal etmezseniz bu memleketin havası da, suyu da bize haram olur. Sizler bu memleketin en kıymetlileri baş tacısınız. Ben bu duygularla bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı müteşekkirim. İnşallah birlik ve beraberlik içinde her zaman bu memlekete sahip çıkacak, bizlerde size layık olmaya çalışacağız. Allah’ım bizleri size mahcup etmesin diyor hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Vali Gökmen Çiçek, iftar sonrası masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerle görüştü. Hal ve hatırlarını soran Valimiz Çiçek, hayırlı ramazanlar diledi.

Editör: Haber Merkezi