BU TESİS IŞIK SAÇIYOR
Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği bu dönem gerçekleştirdiği birbirinden önemli projeleri arasında Türkiye'de büyükşehir belediyeleri hariç, ilk defa çöpten elektrik üretim tesisini kurmayı başaran il olmayı başardı.
Şehrimizde ilk defa Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kurarak faaliyete geçiren Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği kontrolünde üretim yapılan tesiste, saatte 2 megavat elektrik üretiliyor. Yaklaşık 8 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilen tesis sayesinde Çevre Hizmetleri Birliği hem gelir elde ediliyor hem de katı atıkların düzenli depolanması için yüklenici firmaya bedel ödenmiyor.
1 Ocak 2012'den itibaren Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin işletilmesi için bertaraf bedeli ödemeyen Çevre Hizmetleri Birliği, bu tesisten aylık ortalama depolama ücrete ile birlikte 300 bin lira gelir elde ediyor.
Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nin işletmeye alınmasıyla küresel ısınmaya olumsuz etkisi olan sera gazı salınımının da önüne geçildi.
Editör: Haber Merkezi