“Bu şehir, cenk meydanında yeniden dirilişin sembolüdür”

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Zafer bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Sezen mesajında “Bu şehir, cenk meydanında yeniden dirilişin sembolüdür” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın destansı bir mücadele sonrası zafere dönüştüğünü söyleyen Başkan Sezen, “97 yıl önce Türk milleti 30 Ağustos 1922 sabahı güne büyük bir zaferle uyandı” dedi.

“Bir milletin varoluş mücadelesini en iyi bilenlerin şehridir”

Sezen, “Şehrimizin tarihin işleyişine tanıklık ettiği günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kocatepe’den başlayarak, Dumlupınar ve Çiğiltepe Muharebeleri ile işgalcileri yurdumuzdan kovmuş, burada kazanılan zaferler de tam bağımsız Türk Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun mihenk taşı olmuştur. Büyük Taarruz ile birlikte kahraman Türk ordusu Yunan ordusunu bozguna uğratmış ve düşman işgalinden ilk kurtardığı şehir Afyonkarahisar olmuştur. Bu şehir, cenk meydanında yeniden dirilişin sembolüdür. Bu şehir, Şuhut’tan İscehisar’a, İnazsırtlarından, Çiğiltepe’ye, Anıtkaya’dan Dumlupınar’a kadar şehit kanları ile sulanmış, bir milletin varoluş mücadelesini en iyi bilenlerin şehridir” ifadelerine yer verdi.

“Yeni zaferlerin eşiğindeyiz”

Sezen mesajını, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifadelerine belirttiği gibi devletimizin 2023 hedeflerine ulaşması, ülkemiz ile birlikte gönül coğrafyamızın geleceğine büyük ölçüde yön verecektir. Ağustos ayı zaferler ayıdır ve bu zaferler de bize, şartlar ne olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğunugöstermektedir. Bugün de Türkiye olarak büyük zaferin yıl dönümünde yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza yürekten inanıyorum. Bugün;biz Afyonkarahisarlılar olarak amacımız, atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu kutsal şehri, üstün bir azim ve gayretle daha ileriye götürmek, ekonomik, ticari ve kültürel anlamda daha üst seviyelere çıkarmaktır. Bu vesileyle zaferimizin 97. Yılını kutluyor, zaferlerimize nicelerini eklemeyi diliyorum” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: Haber Merkezi