“Bu salgınla sadece insanların değil devletlerin de bağışıklık sistemi sınanıyor”

Günlerdir, aylardır insanlık ve milletimiz, neslimizin karşılaşmadığı bir bulaşıcı salgınla karşı karşıya olduğunu hatırlatan, Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal “Mutlaka bu salgın da geçecektir! Duamız, temennimiz en az can kaybıyla son bulmasıdır. Bu salgın vesilesiyle sadece insanların değil devletlerin de bağışıklık sistemi sınanıyor. Bu küresel salgın kuşkusuz dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok algı ve yargıyı derinden etkiledi, etkilemeye de devam ediyor”

Sosyal paylaşım adresinden açıklamalarda bulunan Uysal, “2008 küresel ekonomik krizin ardından önemli ölçüde devletler fonksiyon tanımlamalarını genişlettiler ve yeni anlamlar yüklediler. Bu korona Salgını ile beraber küresel sistem ve ulus devletler derinden bir sorgulama da yapacaktır. Bu paradigmatik değişim süreci bir kenara Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak uzun zamandır bir ‘yıkım mühendisliği projesi’ ile topyekûn bağışıklık sistemi ve kurumsal derinliği zaafa uğratılsa da bilimsel/ortak akılla yürütülecek bir ‘kriz yönetimi’ ile bu süreçten çıkacağız” dedi.

Aliyaİzzetbegoviç’in “Dünya’yı değiştirecek olan eylemdir” sözünü hatırlatan Uysal, “Bu gerçeklikten hareketle AKP hükümetinden milletimizi bu süreçten en az can ve maddi kayıpla çıkartacak eylemler beklemekteyiz. Allah başta Sağlık ordumuzun, milletimizin ve insanlığın yardımcısı olsun!” görüşünü paylaştı.

Editör: Haber Merkezi