Bu binada oturulur mu?

Afyonkarahisar Yeşilyol Caddesinde kapanan kafenin bulunduğu binada zemin kat taşıyıcı kolonları yıkılmış, yanındaki bina çürük raporu alarak tahliye edilmiş olmasına rağmen bu bina kullanıma devam ediyor.

Durumu belediyeye ilettiğini ifade eden duyarlı bir vatandaş, bu güne kadar hiçbir önlem alınmadığına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Yesilyol Caddesi eski David People Coffee'nin bulunduğu binada zemin kat kolonlari kırılmış, yanındaki bina çürük raporu alarak tahliye edilmiş. Aynı yıl aynı müteahhit tarafından yapılmasına rağmen ve zemin kat kolonlarının bu denli hasarlı olmasına rağmen bu binada herhangi bir tahliye durumu yok. Daha önceden belediyeye de dilekçe yazarak bildirmeme rağmen herhangi bir onlem alınmadı. Olası bir depremde yıkılması kesin. Daire sahipleri evleri Suriyelilere kiralamış, kendileri oturmuyor.. İmar kanununun 39. maddesine göre halkın genelini etkileyecek derecede hasarlı olan yapılar ile ilgili önlem almak belediye sorumluluğunda. mülk sahiplerinin güçlendirme yapması yada yikmasının beklenmemesi gerekiyor.”

İlgililerin dikkatine sunulur..

Editör: Haber Merkezi