BMC İşçileri, Afyon'da Mola Verdi
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki BMC Fabrikası'nda çalışan ve 10 aydan bu yana ücret alamayan 1500 işçinin eylem için başlattığı yürüyüş sürüyor.'Üretmek İstiyoruz' sloganıyla Ankara ve İstanbul'a yürüyen işçiler, Afyonkarahisar'a geldi.
İzmir'deki BMC fabrikasında çalışan işçilerden bir grup İstanbul'a, bir grup ise Ankara'ya yürüyor. BMC işçilerinin Ankara'ya giden 25 otobüslük kafilesi, Afyonkarahisar'da mola verdi. Türk-İş İl Temsilciliği'nde çiçeklerle karşılanan BMC işçileri adına açıklama yapan Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, seslerini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.
Tosun, İzmir'de 50 yıllık mazisi olan, otomotiv ve ağır araç alanında üretim yapan, askeri araç üreten bir tesisin işçileri olduklarını kaydetti. Tosun, "Milli servet olarak gördüğümüz bu şirkette 10 aydan beri ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Son 6 aydır üretim yapamaz hale geldik. İşçi arkadaşlarımızın maaşları ödenmemeye başladı. Biz bunları anlatmaya çalıştık ama derdimize çare bulamadık. 'Emek Yolculuğu' adı altına bir yolculuğa çıktık. Çalışanların yarısı İstanbul'a, yarısı Ankara'ya gidiyor. Kamuouyu oluşturarak çözüm üretilmesini istiyoruz. Biz umutluyuz. Bu şirketi yaşatmak istiyoruz. Bu şirket, istihdam anlamında çok önemli" dedi.
BMC işçilerinin yürüyüşünün Afyonkarahisar ayağına, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türk Harp-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, Emek Partisi İl Başkanı Hasan Koçak ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de destek verdi. BMC işçileri, bugün Afyonkarahisar'da dinlendikten sonra yarın Eskişehir'e geçecek.
Editör: Haber Merkezi