“Bizim İttifakımız Milletimizle”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, ve teşkilatı basın mensupları ile bir araya geldi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Teşkilat binasında basın mensupları ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, gündemi değerlendirdiği konuşmasında ilk olarak eğitim konusunda yaşanan sıcak gelişmeleri ele aldı. Eğitim sisteminden bahseden Başkan Çetinel; “Eğitim konusunda yaşanan sıcak gelişmeler hepimizin malumudur. Afyon il milli eğitim müdürünün başarısız grafiği yıllarca bilinirken 10 yıl boyunca hiç bir revizyona gidilmemesine anlam veremiyoruz. Bu revizyon bizlere gösteriyor ki eğitimde başarısız olan müdürlere ses edilmezken bir bakanla sürtüşme sonucu müdür ve müdür yardımcılarının değiştirildiği bir eğitim sisteminden ne beklenebilir? Eğitimde her zaman söylediğimiz kıstas önce ahlak ve maneviyat olmalıdır. Bu meziyetleri sadece öğrencilere değil eğitim camiasında görev yapan yöneticilere de entegre etmek son derece önemlidir” dedi.

ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Başkan Çetinel, Bitlis’te yaşanan bir olayı örnek vererek sokak hayvanlarının insanlara karşı tehlikeli olduğunu ve yetkililer tarafından konunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Başkan Çetinel, “Son günlerde başıboş sokak köpeğinin Bitlis’te bir yavrumuzu ısırması sonrasında kuduz olarak hayatını kaybeden vakada devlet eliyle bu soruna bir çözüm bulunması gereklidir. Burada yetkililere devlet yönetimiyle alakalı şu sözü hatırlatmak istiyorum ‘Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer’den sorar onu!’” diye konuştu.

“DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ”

Gündemde tartışma konusu olan TOGG ile ilgili açıklama yapan Başkan Çetinel, “Bildiğiniz üzere bizleri diğer muhalefet partilerinden ayıran en önemli özellik ‘Doğruya doğru, yanlışa yanlış’ diyebilmemizdir. Her ne kadar yüzde yüz milli olmasa da ülkemiz adına TOGG yeni bir kilometre taşıdır. TOGG konusunda endişemiz parti olarak bu durumun bir siyasi zümreye mal edilmesidir. TOGG’un parçaları olmasa bile algısının Millete ait olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“SADECE İŞİMİZE BAKACAĞIZ”

Siyasete nezaket getireceklerini ve iktidar da muhalefette ne yaparlarsa yapsınlar milli görüşçüler olarak sadece işlerine bakacaklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel sözlerine şöyle son verdi, “İktidar ve muhalefetin basında sürekli süregelen kavgaları konusunda saha çalışmalarının vatandaşlarımız bu durumun ülkeye zarar verdiğini ifade ediyorlar. Bizlere ne yapacaksınız diye sorduklarında Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın da ifade ettiği gibi siyasete nezaket getireceğiz diyoruz. İktidarın ve meclisteki muhalefetin kavgasını yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan paradoksuna benzetiyoruz. İktidar da muhalefette ne yaparlarsa yapsınlar bizler milli görüşçüler olarak sadece işimize bakacağız. Düne kadar bizlere anketlerde yer vermeyenler ve yüzde bir bile alamazsınız diyenlere en son yaptığımız büyük kongreye dönüp bakmalarını istiyoruz. Türk siyasi tarihinin en kalabalık kongrelerin altına baktığımızda imza olarak Yeniden Refah’ı göreceksiniz”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır Afyonkarahisar il kongresinin ardından yirmi gün sonra Ankara’da gerçekleşen genel kongrenin olduğunu söyleyip ve diğer iller gibi geniş zamanlarının olmadığını, yirmi günlük süre içerisinde genel merkezin verdiği hedefi tutturduklarını belirtip, “600 kişinin üzerinde hemşerilerimiz 6 Kasımda Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ı dinlemeye gitti. Öncelikle biz bu hedefi başarırız başaramayız diyerek kendi içimizde ve teşkilatımızda bazı muallaklarımız vardı. Afyokarahisar’da olsun diğer illerde olsun Erbakan özlemi bizim işimizi çok kolaylaştırdı. Saha çalışması yapmamıza bile gerek kalmadı. Bunları gerçekleştirdikten sonra bizde üzerimize düşeni yapmaya çalıştık elimizden geldiği kadar profesyonel bir program ayarlamaya çalıştık. Sağlık çalışanlarından otobüs sorumlularına kadar her şeyimiz sorunsuz, kazasız ve belasız gidip geldik” dedi.

“HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANI YAPMAK”

İstatistiklerden bahseden ve Türkiye’nin siyasi tarihinin en büyük kongrelerinden birini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Çakır, “Ankara Emniyetinin açıkladığı sayı 85 bin. Şimdi 85 bin kişi vaatsiz tamamen gönül rızasıyla, hiçbir çıkarı olmadan oraya geldi. Bu vesileyle hepsine tek tek buradan teşekkür ediyorum. Bu kongre bizleri hedef konusunda ciddi anlamda yönlendirdi. Açık konuşalım öncelikle hedefimiz tabi ki meclise girmekti. Şuan ben iddia ediyorum ama bu gerçekte de 6 Kasım’da görülmüştür. Bizim bundan sonra ki hedefimiz meclise girmek değil, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapmak. 6 Kasımdan sonra ki süreç kırılma noktasıydı. Yeniden Refah Partisinin seçim startını verme zamanı olarak belirledik” diye konuştu.

SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEK

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar parti teşkilatı olarak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a mahcup olmadıklarını ve bundan sonra hem sahada hem de teşkilat içerisinde çalışmalarına hızla devam edeceklerini belirten Başkan Çakır, “Afyonkarahisar’dan yaklaşık 11 otobüs ve 26 özel araçla kongreye katıldık. Kazasız belasız gittik geldik. Bundan sonra önümüzde seçim süreci ve milletvekili adaylarının belirlenmesi var. Buradan çok önemli bir detaya dokunmak isterim. Tüm Türkiye’nin merak ettiği bir konu Genel Başkanımız genel kongrede itikafını açıkladı. Yeniden Refah Partisi ne cumhur ittifakında ne de millet ittifakında seçimde onların yanına girmeyecek. Bizim ittifakımız milletimizle dedi ve Yeniden Refah Partisi olağanüstü bir durum olmadığı sürece seçimlere tek başına girecek bu hem kendimize güvenimizi gösteriyor hem de hedefimizin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor” dedi. >>FADİME ÖZKARAN

Editör: Haber Merkezi