BİZİ, ZENGİNLERİN ALKIŞI DEĞİL, HALKIMIZIN DUASI AYAKTA TUTUYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ertuğrul Gazi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Görev geldiği günden bu yana sık sık mahalle toplantıları düzenleyerek, vatandaşlarla birlikte olmayı ve sorunları yerinde görmeyi kendine şiar edinen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu kez de Ertuğrul Gazi Mahallesi halkıyla bir araya geldi. Mahalle sakinleriyle aynı tabaktan yemek yiyen Başkan Burhanettin Çoban, halkın talep ve önerilerini de dinledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı eşi Emine Çoban da yalnız bırakmadı.
"1999-2004 DÖNEMİ KARA BİR DÖNEMDİ"
Toplantının açılış konuşmasını Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Ahmet Koçak yaptı. Belediye'nin bu dönem Afyonkarahisarlılar için adeta bir aile yuvası haline geldiğini ifade eden Muhtar Koçak, 1999 -2004 yılları arasının ise Afyonkarahisar için kara bir dönem olduğunu söyledi.
1999-2004 Belediye Başkanlığı döneminin Afyonkarahisarlılar açısından talihsiz bir dönem olduğunu ifade eden Mahalle Muhtarı Ahmet Koçak, "1999 yılından bu tarafa Ertuğrul Gazi Mahallesi'nin muhtarlığını yapmaktayım. Görev sürem boyunca üç Belediye Başkanıyla çalışma fırsatı buldum. Muhtarlığımın ilk dönemi yani 1999 yılından 2004 yılına kadar, belediye kapısında Afyonkarahisarlılar'a hakaret etmeler, merdivenlerde insan dövmeler, Başkanlık Makamı'nda Afyonkarahisarlılar'a hakaret etmeler ne ararsanız vardı. O dönem mahallemizin yollarına malzeme talep ettikçe bizlere "Uydukent, uydurukkent, Uydukent, çamurkent" şeklinde davranışlarda bulunuluyordu. Kısaca 1999-2004 yılları Afyonkarahisar için kara bir dönemdi. Velhasıl böylece bir 5 yıl geçirdik. Sonra seçim oldu Belediye Başkanı'nı değiştirdik." dedi.
"BAŞKANIM HER TÜRLÜ GÖRÜŞE AÇIKTIR"
Bir sonraki dönem olan 2004-2009 yıllarıyla ilgili de değerlendirme yapan Muhtar Koçak; "Hizmetlerinden dolayı dönemin Belediye Başkanı'na teşekkür ederiz. O dönemde böyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. Hanım kardeşlerim Belediye Başkanı'nı görünce mütevazı bir insan zannettiler. Kapının önünde beklediler. Bir vatandaş olarak Belediye Başkanı'na taleplerini ilettiler. O kardeşlerimiz deprem evlerinde ikamet ediyorlardı. Sayın Belediye Başkanımız onların taleplerine cevap vermek yerine "Evleriniz yıkıldı da mı, siz deprem evi yaptırdınız" diyerekten onlara hakarette bulundu" dedi.
Bu dönem ise Belediye'nin Afyonkarahisarlılar'ın aile yuvası haline geldiğine dikkat çeken Mahalle Muhtarı Ahmet Koçak, "Başkanım her türlü görüşe açıktır. Bayram havasında başlayan toplantının yine bayram havasında sona ermesini temenni ediyorum. Bizleri kırmayarak davetimize katıldığı için Başkanımıza sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 "HALKIMIZI ÖNEMSİYORUZ"
Her 15 günde ya da ayda bir kez, mahalle toplantıları düzenlediklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban ise yemekli olarak düzenlenen bu toplantılarda, vatandaşlarla beraber aynı tastan çorba içip aynı tabaktan yemek yediklerini söyledi. Toplantılara sadece kendisinin değil eşi Emine Çoban'ın da katıldığı kaydeden Başkan Çoban, halkla iç içe oldukları bu toplantılarda, mahalle halkının genel ya da özel tüm sıkıntılarını dinlediklerini ifade etti. Toplantıları, hem görev ve sorumluk bilinciyle hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaptıklarını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, "Başbakanımız bize, 'Kapınız her zaman vatandaşlara açık olacak. Sürekli halkın arasında olacaksınız. Halkın size gelmesini beklemeyeceksiniz. Sadece zenginlerin sofrasında yemek yemeyecek, bilakis halkınızla beraber olarak, onlarla birlikte yemek yiyeceksiniz' diye talimat veriyor. Bildiğiniz gibi kendisi de ta İstanbul Belediye Başkanı iken, Ramazan ayında 30 gün boyunca 5 yıldız otellerde şaşalı sofralarda değil, çat kapı girdiği gariban evlerinde yemek yemiş bir insan. Şimdi ise iftarına ortak olduğu insanların duasıyla bu ülkenin Başbakanı olarak ülkemizi idare ediyor. Bizleri zenginlerin alkışları değil, halkımızın duası ayakta tutuyor. Bu yüzden halkımızı önemsiyoruz ve bu yüzden halkımızla beraberiz" dedi.
"ALT VE ÜSTYAPI SORUNLARINA NEŞTER VURDUK"
Belediye hizmetleriyle ilgili mahalle halkına bilgi veren Başkan Çoban, "Yaklaşık 2,5 ay sonra Belediye Başkanlığı görevimizde dört yılımızı doldurmuş olacağız. Geriye baktığımızda gerçekten çok önemli ve çok güzel çalışmalara imza attık. Çünkü biz, seçimlere Afyonkarahisar'da ilk kez projelerimizle girdik. Daha önce hiçbir dönem, hiçbir siyasi partinin adayı 'seçilirsem şunu yapacağım' şeklinde projeler demetiyle halkımızın karşısına çıkmadı. Allah'a şükür vaatlerimizin yüzde 80'inden fazlasını yerine getirdik. Hatta vaat etmediğimiz şeyleri de yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi. 
Bu dönem mahallelerin altyapı ve üstyapı sorunlarına neşter vurduklarını belirten Başkan Çoban, özellikle 100-200 yıllık geçmişe sahip eski mahallerin birçoğunun, hala altyapı ve üstyapı sorunlarından muzdarip olduğunu kaydetti. İlimizde 22 tane eski mahalle olduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, bu mahallelerden 4'ünün alt ve üstyapısı tamamladıklarını söyledi. 2013 yılında geriye kalan 18 mahallenin de alt ve üstyapısını tamamlayacaklarını açıklayan Başkan Çoban, Nisan ayında çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde, 15-30 ve 40 yıllık geçmişi olup ta asfaltı olmayan mahallelerle karşılaştıklarını dile getiren Başkan Çoban, bu durumda olan mahallelerin ilk kez bu dönem asfaltla tanıştığını belirtti.
"2014 SONUNDA TOZLU VE ÇAMURLU YOL KALMAYACAK"
Türkiye'nin en güzel asfalt şantiyesini ilimize kurarak, araç ve ekipmanlarını güçlendirerek, asfaltlama çalışmalarında çok büyük hamle yaptıklarını belirten Başkan Çoban, özellikle 2012 yılında müthiş bir asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi. Beton parke çalışmalarında da rekora imza attıklarını dile getiren Başkan Çoban, 2014 yılı sonu itibariyle Afyonkarahisar'ın hiçbir mahallesinde, hiçbir sokağında tozlu ve çamurlu yol bırakmayacaklarını açıkladı.
Toplantıya Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Başkanlık Danışmanı Abdülkerim Çalışkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü E. Emel Sarlık, Yardım Birim Sorumlusu Mesut Akkaş ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi