BİTKİSEL ATIK YAĞLAR MİNİK ELLER TARAFINDAN TOPLANIYOR”PROJESİ BAŞLADI
 
          Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor”Projesi Başladı.Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği’nce 4 yıldır yürütülen “Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor” Projesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde başladı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü’nce desteklenen proje ile evlerimizdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin engellenmesi, atıksu ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla  3 Ekim  12 Ekim  tarihleri arasında okullarda verilen seminerlerle başlayan  proje kapsamında 15 ilkokula bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştirildi.
 
“1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletir” sloganıyla başlayan eğitim kapsamında;
 
•             Kızartma amacıyla kullanılan yağların en fazla 2 defa kullanılması gerektiği ve bu yağların ikiden fazla kullanıldığında kanserojen etkiye neden olduğu,
 
•             Atık yağların suya, havaya ve toprağa verdiği zararları,
 
•             Lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon borularının tıkanmasına neden olduğu ve atıksu arıtma tesisine verdiği zararlar,
 
•             Kullanılmış bitkisel yağların evsel kirliliğin %25’ini oluşturduğu,
 
•             Atık yağların evlerde pet şişelerde biriktirilmesi ve bu atık yağların okullarda bulunan bitkisel atık yağ makinesine dökülmesi önerildi. Eğitime katılan öğrencilere Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesinin kullanımı gösterildi.
 
•             Toplanan atık yağların geri dönüşüme katkısı olduğu anlatılmaktadır.
 
Her yıl geleneksel olarak yürütülen projede geçen 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 13 bin öğrenciye ulaşılırken toplanan atık yağ miktarı ise bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdi.
 
 
 
“Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor”Projesi 24 Ekim -12 Mayıs 2017 tarihleri arasında uygulanacak olup proje sonunda en çok bitkisel atık yağ toplayan  15 okul arasından 1. Okula Fotokopi Makinesi, 2. Okula Bilgisayar, 3. Okula da Projeksiyon hediye edilecektir. Dereceye giren okullardanen çok bitkisel atık yağ toplayan öğrencilerden 1. Öğrenciye tablet, 2. Öğrenciye bisiklet, 3. Öğrenciye mp3 çalar hediye edilecektir.  Dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek törende verilecek.
 
Editör: Haber Merkezi