Birlik Vakfı 36 Yaşında

Birlik Vakfı, Geleceğimizin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmî seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak; milletimizin birlik, beraberlik ve huzurlu biçimde, her alanda kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Fethi’nin 532. Yıl Dönümü olan 29 Mayıs 1985’te İstanbul’da kurulmuştur.

Vakfımız, Vakıf senedinde belirtilen hedef ve ilkelere uygun olarak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamaktadır. Burs verilen kişiler, kuruluşumuzdan bugüne kadar her yıl ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencileri arasından burs komisyonumuz tarafından belirlenmektedir. Belirlenen bursiyer öğrencilerimize, yılın 8 ayı boyunca düzenli olarak burs dağıtımları yapılmaktadır.

Vakfımız bünyesinde yine Vakıf senedimiz doğrultusunda ülkemizin yetiştirmiş olduğu önemli siyaset, edebiyat, tarih, ekonomi ve devlet adamları tarafından her hafta konferanslar, seminerler vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerimiz, Çin’in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizi de etkisi altına almış olan Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır yüz yüze yapılamasa da internet ortamında düzenli olarak devam ettirilmektedir.

Vakfımızda mesleki, kişisel gelişim, el sanatları, dil vb. çeşitli kurslar açılarak toplumumuzun her anlamda gelişimine katkı sağlanmaktadır. Bu kurslar sonunda kursiyerlerimiz tarafından üretilen ürünler, farklı zamanlarda açılan sergilerde yerlerini almaktadır.

Vakfımızın bir geleneği olarak kabul görmüş olan ve her yıl Ramazan-ı Şerif Ayı’nın ilk Cumartesi günleri düzenlenen “Birlik Vakfı Ananevi İftar Programı” na başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere; önemli devlet büyüklerimiz katılmaktadır.

Vakfımız bugün ülkemizin dört bir tarafına yayılmış olan 51 şube ve 3 temsilcilik ile Vakıf Senedimizde belirtilen esaslar çerçevesinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi

Editör: Haber Merkezi