“Bir toplumu analar yetiştirir”
 
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Anneler Günü dolayısıyla annelerimizin hayatlarımızdaki yeri ve önemi konuşuldu.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.
“Annelik çok özel bir duygu”
Tüm annelerin günlerini kutlayarak sözlerine başlayan Gazeteci İsmail Akar, “Annelerimizin hayatımızdaki yeri çok önemlidir. Annelik çok özel bir duygu. Annelerimiz canımızın yarısıdır. Bizleri dünyaya getirdikten sonra yaşamımızın tüm evrelerinde annelerimizin emeği vardır. İlk emeklemeden tutun da ilkokula başladığımızda, hayatımızın tüm dönemlerinde annelerimiz daima yanı başımızdadır. Evlenseniz de annenizin hayatınızdaki yeri hiç değişmez. Çoluk çocuğa karışıp yaş alsanız dahi siz daima annenizin çocuğu olarak kalırsınız ve aranızdaki o sıcak bağ hiç bitmez. Ebediyete intikal eden tüm annelerimize rahmet diliyorum. Annelerimizin kıymetini bilelim. Onları ihmal etmeyelim” diye konuştu.
“Annelerimize gereken değeri yaşarken gösterelim”
Varlığımızı annelerimize borçlu olduğumuzu kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Ana ve çocuk ilişkisinde sevginin doruğu yaşanır. Dünyada analar kadar yavrusunu her şeyden koruyan başka bir varlık yoktur. Analarımızın bu fedakârlığına karşılık onlara gereken değeri verebiliyor muyuz? Bu soruya hepimizin samimi cevaplar vermemiz lazım. Günümüzde ana-çocuk ilişkisi maalesef çıkar ilişkisi haline gelmeye başladı. Bunu kırmak, değiştirmek lazım. Annelerimizin değerini bir güne sığdırmamız mümkün değil. Annelerimizin yaptıklarına karşı ayaklarının altlarını öpsek haklarını ödeyemeyiz. Annelerimize gereken değeri yaşarken gösterelim. Tüm annelerimizin günleri kutlu olsun” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Annelik olgusu bizim topraklarımızda çok güçlüdür”
Annesi hayatta olanların annelerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Annelik olgusu bizim topraklarımızda çok güçlüdür. Bizim topraklarımızda kadın tarihimiz boyunca daima ekonomik ve sosyal yaşamın içinde olmuştur. Masallarda bile hep bir analık vurgusu vardır. Ana her şeydir. Cennet anaların ayaklarının altındadır diyen bir dinin mensuplarıyız. Analık olgusu her insanın hayatının sonuna kadar onu etkiler. Ana başta yoksa bunun acısını insan yaşamı boyunca hisseder. Annesi erken vefat eden çocuklar bu acıyı yaşam boyu yüreklerinde hissederler. Tüm annelerimizin günlerini kutluyor, uzun ömürler diliyorum. Vefat edenlere de rahmet diliyorum” diye görüşlerini ifadelendirdi.
“Tarih boyu Türk milletinde kadın, ana çok önemlidir”
“Analık en yüce duygu” diyerek sözlerine başlayan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu topraklar, mensup olduğumuz din, insanlık ve tabiat için de bu böyledir. Ana üreten, doğuran demektir. Dilimizde de ana vurgusunu hep kullanırız. Her şey anadan başlar. Bir çocuğun eğitimi de, gelişmesi de anaya bağlıdır. Bir toplumu analar yetiştirir. Bizim milletimiz için de analarımız baş tacımızdır.  Tarih boyu Türk milletinde kadın, ana çok önemlidir. Alınan kararlarda mutlaka kadına danışılır. Annelik sadece doğurmakla da ilgili değildir. Doğurup ana olamayan olduğu gibi doğurmayıp ana olan da vardır. Bu bir sevgi, iletişim meselesidir” diye konuştu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi