Bir teşekkür ziyareti de Bursa’dan

“SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a görev yaptığı süre boyunca hizmetlerinden dolayı yapılan teşekkür ziyaretleri sadece Afyonkarahisar’la sınırlı kalmıyor.

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat depo patlamasında şehit olan askerlerimizden Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

"GÖNLÜMÜZDE TAHT KURDUNUZ"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Afyonkarahisarlı şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette şehit aileleri Başkan Çoban’a olan minnet duygularını ifade etti. 5 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen patlamayı haber alır almaz olay yerine gelerek itfaiye ekiplerini adeta alana seferber eden daha sonrasında ise şehit olan askerlerimizin aileleriyle bire bir ilgilenerek acılarına ortak olan Başkan Çoban’ı unutmayacaklarını ifade eden konuklar; “Türkiye’de böyle bir Belediye Başkanı görmedik. Kapısını, gönlünü bizlere açtı. Patlamanın yaşandığı 2012 yılından bu tarafa bizleri asla yalnız bırakmadı. Şehitlerimizin yıldönümleri için düzenlenen törenlerde acımıza ortak oldu. Sizleri yeniden Belediye Başkanı olarak görmek isterdik, ancak nasip değilmiş. Gönlümüzde taht kurdunuz. Bize olan desteğinizi asla unutmayacağız” diye konuştular.

"ŞEHİT AİLELERİMİZİ BAĞRIMIZA BASTIK"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Bursa’dan kendisine teşekkür ziyareti için gelen konuklarıyla yakından ilgilenerek “Türk Milleti'ni yasa boğan acı olay, milletimizin yüreğinde tarifi mümkün olmayan acıların hissedilmesine neden olmuştur. Sizlerin ve evlatlarınızın ülkemizin için topraklarımız için yaptıklarının yanında bizim yaptığımız tabir-i caiz ise devede tüy. Acınız çok büyük. Ailelerimizin bizden ve devletten tek talebi evlatları için buraya bir şehitliğin yapılmasıydı. Elhamdülillah şehitliğimiz de yapıldı. Bu nedenle Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ve Garnizon Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 10 yıl boyunca şehit ailelerimizi bağrımıza bastık. Her emrinizde olduk, siz şehit ailelerimize hizmet etmek bizim için büyük bir şeref" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi