BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ANLATILDI
 Afyonkarahisar Belediyesi, Mimarlar Odası İl Temsilciliği ve Makine Mühendisleri İl Temsilciliği işbirliğiyle "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" hakkında seminer düzenlendi.
Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen seminere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli Mimar Sevilay Armağan konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören semineri çok sayıda mimar ve makine mühendisi takip etti.
Yangının, öngörülebilir ve önlenebilir afet türü olduğunu belirten Mimar Sevilay Armağan, yapı ve tesislerin yangına karşı güvenli olması için "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak inşa edilmeleri gerektiğini söyledi.
Yönetmeliği göre, olası bir yangın anında, binada bulunanların güvenli bir şekilde ve hızla binayı terk etmeleri veya güvenli bekleme alanlarına tahliye edilmelerinin esas olduğunu kaydeden Armağan, binaların yangın algılama ve söndürme projelerinin, tesisat projelerinden ayrı olarak hazırlandığını ifade etti. Armağan, projelerin ilgili belediye itfaiye birimlerinin uygun görüşü alındıktan sonra, ruhsat vermeye yetkili merciler tarafından onaylanarak uygulandığını sözlerine ekledi. Seminer, Mimar Sevilay Armağan'ın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
Editör: Haber Merkezi