Bin 717 makineye 12 milyon hibe desteği
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, KKYDP Makine Ekipman Desteklemeleri kapsamında Afyon’da toplam bin 717 makineye 12 milyon 183 bin 820 TL hibe desteği                         sağlandığını söyledi.
 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ yayımlandı. Konu hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkında Tebliğin 26 Haziran 2013 tarih ve 28689 sayılı                        Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.
Son başvuru 30 Temmuz
 Tebliğ kapsamındaki mal alım başvurularının Tebliğ yayım tarihi olan 26 Haziran 2013 günü başladığını ve 22 Temmuz 2013 günü mesai bitimi sona ereceğini belirten Arap, “Ayrıca 01 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan 2013/28 no' lu Tebliğ ile de Bireysel Sulama Projelerine   %50 hibe desteği sağlanacaktır. Bu programında son başvuru tarihi 30 Temmuz 2013 mesai bitimidir” dedi.                        
34 adet makineyi kapsıyor
Konuyla ilgili her türlü bilgi alımı için İl Müdürlüğe müracaat edilmesi gerektiğini söyleyen Arap, “Program kapsamında hibeye esas mal alım tutarının %50 si hibe yoluyla desteklenecek olup; hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50.000 TL' yi, tüzel kişiler için 100.000 TL yi, geçmeyecektir. Programın yatırım konuları 34 adet makineyi kapsamaktadır” diye konuştu.        
 Arap, Program yatırım konularındaki 34 adet makinelerin isimlerini ise şu şekilde açıkladı:
 Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Balya makinesi, Biçer bağlar, Biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Dal parçalama makinesi, Diskli tırmık, El traktörü, Fındık toplama makinesi, File sisteminin kurulması Güneş kolektörü, Mibzer. Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi Pancar söküm makinesi,                      Patates söküm makinesi Pulverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Tambur filtre Taş toplama makinesi, Toprak frezesi, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesi.
Editör: Haber Merkezi