Bilim Kahramanları İlk Defa Afyonkarahisar’da Buluştu

Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) gönüllü mentorluk protokolü kapsamında 7 - 8 Mart 2020 tarihlerinde 16. Sezon FIRST LEGO League Afyonkarahisar Turnuva’ları City Shaper (Şehri Şekillendir) temasıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle Zafer Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.

2 gün süren turnuvalara Zafer Kalkınma Ajansı TR33 Bölgesi illeri (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak) ile Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Erzurum’dan 1000 kişinin üstünde katılım sağlandı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, YENEP sponsorlarından ASELSAN Lider Mühendis Dr. Okan Erdoğan, Arçelik Garage Müdürü Celal Vatansever, YENEP gönüllü mentorlerinden Habitat Derneği Dijital Dönüşüm Programı Koordinatörü Nurdan Sezer, Insider Yazılım Mühendisi Nedim Yılmaz jüri üyesi olarak katılım sağladı.

Turnuvaların ilk gününde ortaokul ikinci gününde ise lise öğrencileri olmak üzere toplamda 61 takım. City Shaper (Şehri Şekillendir) temasında geliştirdikleri projelerle, 3 kategoride (robot tasarım, proje ve öz değerler) jüri karşısına çıktı. Oyuncu Hakan Bilgiç ve Ersel Şibil’in eğlenceli sunumuyla robot maçlarında keyifli dakikalar yaşayan çocuklar, hem eğlendi hem yarıştı.

Geleneksel danslarının ve renkli görüntülerin yer aldığı turnuvalarda protokol üyeleri takımların projelerini inceleyerek takımları tebrik etti.

Jüri toplantıları sonunda Şampiyonluk, Araştırma, Yenilikçi Çözüm, Sunum, Takım Çalışması, İlham Verici Takım, Duyarlı Profesyonellik, Strateji ve Yenilikçilik, Mekanik Tasarım, Programlama, Robot Performans Birincilik, Yükselen Yıldız, Aslan Koç ödülleri sahiplerini buldu. İlk gün toplamda 4 takım 14-15 Mart 2020 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek ulusal turnuvaya çıkmaya hak kazandı.

Ödül töreninde Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Afyonkarahisar Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tutulmaz konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yerel ve bölgesel desteğin en güzel örneklerinden biri sayılabilecek FIRST LEGO League Afyonkarahisar Turnuva’ları kapsamında; Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile koordinasyon ekibine (jüri, hakem ve saha gönüllü) konaklama desteği sağlayan Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği, İkbal Termal, Akrones Termal, Double Tree By Hilton, MCG Çakmak Termal, Söztürk Otel, Ema Öztürk Termal ve NG Afyon Otel yetkililerine teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi