Bilgisayar ve televizyon kampanyası 10 okula ulaştı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talimatıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 'eğitime destek' amacıyla başlatılan “Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası 10 okula ulaştı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve gelmesi ile sosyal belediyecilik alanında adeta çığır açan Afyonkarahisar Belediyesi, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, tarihinin en önemli eğitim desteğini vermeye devam ediyor.

Kampanyayı bizzat takip eden Başkan Çoban, Hürriyet İlkokulu, Hamidiye Ortaokulu ve İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek, son teknoloji bilgisayar ve televizyonları hediye etti. Şehir merkezindeki tüm okulları kapsayan "Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası, bu dört okulla birlikte şu anda 10 okula ulaştı. Başkan Çoban, daha önce İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Erenler İlkokulu, Erenler Ortaokulu, Afyon Lisesi ve Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu'nu ziyaret ederek, bilgisayar ve televizyonlarını teslim etmişti.

"HEDEFİNİZİ BUGÜNDEN BELİRLEYİN"

Kampanya çerçevesinde hediye edilen bilgisayar ve televizyonların okullara hayırlı olmasını ve eğitimde kaliteyi arttırmasını dileyen Başkan Burhanettin Çoban, kendilerinin sadece öğrencilerin eğitimlerine destek olduğunu, eğitimde asıl fedakarlığı; okul yöneticileri ve öğretmenlerin yaptığını belirterek her birini ayrı ayrı tebrik etti. Gittiği okullarda, sınıfları da gezerek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Burhanettin Çoban, öğrencilere eğitimleriyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Devletin, ilkokuldan üniversiteye kadar parasız eğitim imkanı sunduğunu, hatta ihtiyaca göre öğrenci yurdu ve eğitim bursu desteği verdiğini belirten Başkan Çoban, iyi bir öğrenci olunması için yaşanılan yerin ya da maddi imkanların çok önemli olmadığını söyledi. Hatta, maddi imkanı yetersiz ailelerin çocuklarının çok daha başarılı olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, öğrencilere gelecekleri için şimdiden hedef belirleyip o doğrultuda çalışmalarını öğütledi. Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretinde okul yemekhanesinde öğrencilerle birlikte öğle yemeğini yiyen Başkan Çoban, yemek sırasında öğrencilerle sohbet etti.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ"

Özellikle üniversiteye giriş sınavları öncesinde son 4 yıllık lise eğitiminin, öğrencilerin geleceğini belirleyen kritik yıllar olduğunu belirten Başkan Çoban, öğrencilerden bu süreçte derslerine çok fazla ağırlık vermelerini isteyerek, "Üniversite ve bölüm tercihi, insanın hayatını ömrü boyunca etkileyebiliyor. Derslerine iyi çalışmayan öğrenciler, üniversite sınavında başarılı olamıyor ve istediği bölümü kazanamayabiliyor. Sizler hala daha yolun başındasınız. Hedeflediğiniz üniversiteye gitmek ve hayalini kurduğunuz mesleği yapmak için bu 4 yıllık süreci çok iyi değerlendirin. Başta ülkemizin ve mazlum ülkelerin geleceği sizlersiniz. Çünkü bu ülkenin tarihten gelen bir misyonu var. Bizler sadece ait olduğumuz topraklardan değil, dünyada açlık-susuzluk çeken ve zulüm gören mazlum insanlardan da sorumluyuz. " dedi.

Editör: Haber Merkezi